Skip to main content

Εμβολιασμοί: Τα μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για αύξηση των ραντεβού

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας προκειμένου να μπουν στη μάχη εμβολιασμού των πολιτών.

Νέα κίνητρα για να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν έδωσε σήμερα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό τους όταν θα κλείνουν ένα ραντεβού για εμβολιασμό. Επίσης, όπως σημείωσε, το ποσό που θα πιστώνεται σε γιατρούς που εμβολιάζουν ασθενείς στο ιατρείο τους αυξάνεται από 3 ευρώ στα 20 ευρώ. Ακόμα, 50 ευρώ θα δίνονται σε όλους τους γιατρούς που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς στο σπίτι τους.

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι εμπιστεύεται τους επαγγελματίες Υγείας. Έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Οι γιατροί μας και οι φαρμακοποιοί μας σε όλη την επικράτεια, με αντίτιμο 10 ευρώ το κλείσιμο του ραντεβού, φιλοδοξούμε ότι θα ενημερώσουν σωστά τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι ή ενδεχομένως φοβόντουσαν. Θα τους κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και μετά την πρώτη δόση θα πληρωθούν για αυτό το ραντεβού», πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης «Δέλτα», έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες».

Τέλος, στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN υπογράμμισε ότι Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση, υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορωνοϊό και χαρακτήρισε τολμηρή και καθαρή τη στάση της υπέρ του εμβολιασμού.