Skip to main content

Νέα πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Με συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα αλλά και κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του.

Νέα πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Με συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας και δίψας αλλά και κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές ζήτησαν για ακόμη μία φορά την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του πολυϊσοβίτη για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.



Την κινητοποίηση κάλεσαν μέλη του ευρύτερου αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών καθώς και αριστερές οργανώσεις. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου και κατέληξε η πορεία.



Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασθείς για τη δράση του στη 17Ν, βρίσκεται στην 61η ημέρα απεργίας πείνας και 15η ημέρα απεργίας δίψας, νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το ΣτΕ απέρριψε λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή να παγώσει η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.