Skip to main content

Νέα μαζική πορεία για τα ΑΕΙ στη Θεσσαλονίκη- Συνθήματα και για Κουφοντίνα (vid)

Πλήθος διαδηλωτών κατέβηκαν ξανά στους δρόμους ζητώντας την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους 31 συλληφθέντες.

Νέα μαζική πορεία κατά του νόμου για τα ΑΕΙ καθώς και για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στο ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Με συνθήματα κατά της αστυνομίας, των αρμόδιων υπουργείων, των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ καθώς και της κυβέρνησης πλήθος διαδηλωτών φώναξαν πως «ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί στον δρόμο», δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ απαιτώντας να μην ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος τους ενώ εξέφρασαν και τη συμπαράστασή τους και στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.



Να σημειωθεί πως η εν λόγω πορεία αναμενόταν να συνταχθεί με αυτή των φοιτητικών συλλόγων που έγινε λίγη ώρα νωρίτερα, ωστόσο τελικά πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές πορείες.



Την κινητοποίηση, την οποία κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Κατειλημμένης Πρυτανείας και ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού, ακολουθούσαν από το πεζοδρόμιο μέχρι ένα σημείο αστυνομικές δυνάμεις, που στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε γύρω δρόμους.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου, απ'όπου και ξεκίνησε.