Skip to main content

Νέα πρόκληση Άγκυρας για Τριπολιτσά: Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά», γράφει προκλητικά το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Υψώνει και πάλι τους τόνους η Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση στο Twitter για την Τριπολιτσά.

Σύμφωνα με το skai.gr, το τουρκικό ΥΠΕΞ φιλοτέχνησε δε και χάρτη με αίμα να κυλάει από μια πινέζα στην Τριπολιτσά στον χάρτη της Πελοποννήσου(!) "23 Σεπτεμβρίου 1821. Σφαγή της Τριπολιτσάς. Μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία!" γράφει ο χάρτης...

Η ανακοίνωση

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να μην επιβιώσει στην Πελοπόννησο, γράφτηκε ως μαύρο στίγμα στην ιστορία. Όσους κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες, δεν μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια».