Skip to main content

Νέα Προποντίδα: Ξεκινούν αυτοψίες σε καταστροφές από τη θεομηνία

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες από τη θεομηνία που αναμένουν αυτοψίες καθώς και συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών.

Να προσέλθουν στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ)- Βορείου Ελλάδος καλεί ο δήμος Νέας Προποντίδας τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορά στην οριοθέτηση της περιοχής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών, οι πολίτες που αναμένουν αυτοψία από αιτήματα που έγιναν στον δήμο, επιθυμούν έλεγχο κτηρίου και έκδοση έκθεσης αυτοψίας και θέλουν στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών θα πρέπει να καταθέσουν στην προαναφερθείσα υπηρεσία έως τις 20 Μαρτίου 2020 τα εξής:

1. αίτημα στην υπηρεσία (επισύναψη αίτησης)

2. τίτλους ιδιοκτησίας του πληγέντος κτηρίου

3. οδοιπορικό σκαρίφημα (αντίγραφο τοπογραφικού, σε περίπτωση που δεν υπάρχει, πρόχειρο σχεδιάγραμμα για την διευκόλυνση του εντοπισμού του κτίσματος από το κλιμάκιο)

4. φωτογραφίες του πληγέντος κτηρίου   
    
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, όλοι οι πολίτες, που η καταστροφή τους αφορά σε κτίσμα κι όχι σε οικοσυσκευή κατοικίας ή εξοπλισμό επιχείρησης, καλούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στεγαστικής συνδρομής στη ΔΑΕΦΚ (ανεξαρτήτως από το αν υπέβαλαν στον Δήμο).
   
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια μπορείτε να απευθύνεστε στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ)- Βορείου Ελλάδος, Ναυαρίνου 8, ΤΚ55131, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310428448.