Skip to main content

Νέα προστασία από τους πιστώτες χορήγησε το Πρωτοδικείο στη Mouzenidis Travel

Η παράταση επικυρώθηκε στις 29 Ιουλίου καθώς συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αίτηση χορήγησης προληπτικών μέτρων

Παράταση της προσωρινής διαταγής για την αναστολή των διωκτικών μέτρων μέχρι την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης χορηγήθηκε στην εταιρεία Mouzenidis Travel.

Η παράταση επικυρώθηκε στις 29 Ιουλίου καθώς συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αίτηση χορήγησης προληπτικών μέτρων στην εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση η παράταση θα είναι κατ’ ανώτατο όριο έως τέσσερις μήνες από τη χορήγησή της.

Διαβάστε ακόμη: Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές χορηγήθηκε στη Mouzenidis Travel

Ο δικηγόρος της εταιρείας, κ. Αντώνιος Τσιαλίκης, από τη δικηγορική εταιρεία Ν.ΠΑΝΟΥ - Α.ΤΣΙΑΛΙΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, δηλώνει ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ιδίως, όπως αναφέρει, «επειδή κατέστη αντιληπτό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η διαδικασία της εξυγίανσης προστατεύει στο μέγιστο όχι μόνο τα συμφέροντα της εταιρείας, αλλά και του συνόλου των πιστωτών της, ώστε η εταιρεία να είναι βιώσιμη, και με τα κατάλληλα μέτρα εξυγίανσης, τη λήψη αποζημίωσης από τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και τη συμμετοχή του επενδυτή, καθώς και το αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο, να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού σήμερα ως απόρροια της πανδημίας».

«Ακριβώς λόγω της βιωσιμότητάς της και του δυνατού brandname της», συνεχίζει ο κ. Τσιαλίκης, «η εταιρεία μπορεί να χρηματοδοτηθεί, ώστε να ανακάμψει πιο γρήγορα και να ανταπεξέλθει προσηκόντως στις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της. Άλλωστε, αποτελεί τη μοναδική δίαυλο τουριστών στη χώρα από την Κεντροανατολική Ευρώπη, οι οποίοι διοχετεύονται τώρα στην Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία κλπ, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρει σημαντικά την Κυβέρνηση και την Ελλάδα, καθώς τα ποσά που χάνονται δεν είναι πλήγμα μόνο για την επιχείρηση, αλλά και για την εθνική οικονομία», καταλήγει.