Skip to main content

Νέα συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ ζητούν οι θαλασσαιμικοί

Οι 38 θαλασσαιμικοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο της συνέχισης των μεταγγίσεων τους στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκράτειου.

Έχοντας την συμπαράστασή του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγιος Παύλος" οι θαλασσαιμικοί που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα θα επιδιώξουν αύριο νέα συνάντηση με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την "σφράγιση" του χώρου της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στις 6 Φεβρουαρίου λόγω στατικού προβλήματος.

Οι 38 θαλασσαιμικοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο της συνέχισης των μεταγγίσεων τους στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκράτειου αφενός λόγω του μεγάλου αριθμού 190 θαλασσαιμικών που  ήδη εξυπηρετούνται εκεί και αφετέρου λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Προς το παρόν οι μεταγγίσεις τους γίνονται στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του «Άγιος Παύλος».

Η διοίκηση του «Άγιος Παύλος» λόγω αδυναμίας εύρεσης χώρου για λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας εντός του Νοσοκομείου, είχε ζητήσει από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να συνεχίσουν οι 38 μεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί τις μεταγγίσεις τους στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου και του ΑΧΕΠΑ. Αυτό βρήκε αντίθετους τους μεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς οι οποίοι αντέδρασαν στέλνοντας στη διοίκηση του "Άγιος Παύλος" εξώδικο στο οποίο εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να συνεχίζουν τις μεταγγίσεις τους στο Ιπποκράτειο. Παράλληλα, πρότειναν τρεις χώρους εντός του νοσοκομείου "Αγιος Παύλος", με επικρατέστερο τον χώρο όπου στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία, για τη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας. Στις 8 Φεβρουαρίου οι θαλασσαιμικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή της 4ης ΥΠΕ ο οποίος δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βρεθεί λύση και να μην μεταφερθούν αιφνιδιαστικά στο Ιπποκράτειο.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των μεταγγιζόμενων θαλασσαιμικών στο "Αγιος Παύλος", Μανόλης Καρτσιώτης,  η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αναστασία Πατερνά, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί της την περασμένη Παρασκευή (15/2) είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Μονάδα Μεσογειακής

Αναιμία στο χώρο της Τεχνικής Υπηρεσίας, διότι δεν υπάρχει χώρος για να μεταφερθεί αυτή η Υπηρεσία. 

"Η κ. Πατερνά μας είπε ότι αν ο κ. Πλωμαρίτης διαθέσει Isobox (κοντέινερ) για να στεγαστεί εκεί η Τεχνική Υπηρεσία, θα μπορέσει να διατεθεί ο χώρος για τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Μία άλλη λύση θα ήταν να δοθεί από τον δήμο Καλαμαριάς κάποιος από τους χώρους του κοντά στο Νοσοκομείο για να μεταστεγαστεί εκεί η Τεχνική Υπηρεσία. Πιστεύουμε ότι ο κ . Πλωμαρίτης, ο οποίος έδειξε ευαισθησία, θα βρει λύση στο πρόβλημά μας" πρόσθεσε ο κ Καρτσιώτης.