Skip to main content

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Χημικά και κρότου λάμψης από την ΕΛΑΣ στην πορεία

Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη στην πορεία πολιτών, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία - Τι λέει η Αστυνομία

Πορεία πραγματοποίησαν πολίτες στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην πλατεία της περιοχής.

Διαβάστε: Ένταση και προσαγωγές στην πλατεία Νέας Σμύρνης - Δείτε βίντεο

Υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια, περίπου 1.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Νέας Σμύρνης έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος, βρισκόταν κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

 

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία για το βίντεο με τον αστυνομικό να χτυπά πολίτη

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ανέφερε:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών κατά τη διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα κορωνοϊού.

Για την κατάσταση που επικράτησε στην πλατεία έχει αναρτηθεί βίντεο στα social media όπου διακρίνεται ομάδα αστυνομικών να έχει πιάσει έναν νεαρό και ένας από τους ένστολους να τον χτυπά με γκλόπ.

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στην πλατεία, επέβαλλαν πρόστιμο σε οικογένεια που κάθονταν στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία.

Πηγή φωτογραφίας: tanea.gr