Skip to main content

Νέα Ζηλανδία: Εννέα οι αγνοούμενοι από την έκρηξη στο νησί Γουάιτ

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει μια τελική λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στο νοσοκομείο, που όμως δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα.

Εννέα άνθρωποι έχουν επισήμως καταγραφεί ως αγνοούμενοι έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, εκ των οποίων οι επτά είναι Αυστραλοί και οι δύο Νεοζηλανδοί.

"Αυτή η λίστα με τα ονόματα των αγνοουμένων δεν είναι ολοκληρωμένη καθώς δεν έχουμε μπορέσει να μιλήσουμε με όλους τους συγγενείς ", ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους έξι και των τραυματιών στους 30, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει μια τελική λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στο νοσοκομείο, που όμως δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους διαφύλαξης της ιδιωτικής τους ζωής. Τα εννέα πρόσωπα που δεν νοσηλεύονται και δεν έχουν πάρει εξιτήριο θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι 25 από τους τραυματίες έχουν τόσο εκτεταμένα εγκαύματα που η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.