Skip to main content

Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία υποδέχτηκαν με εντυπωσιακά σόου το 2021 (video)

Με εντυπωσιακά σόου υποδέχτηκαν το 2021 η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, με τη δεύτερη μάλιστα να έχει άρει όλους τους περιορισμούς.

Η Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκε ήδη, από τη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) το 2021, με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ και με την παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς η χώρα έχει εξαλείψει τον κορωνοϊό, ακολουθώντας από νωρίς αυστηρό lockdown.

Η ζωή στη Νέα Ζηλανδία εξελίσσεται χωρίς περιορισμούς από τον Οκτώβριο, απουσία κρουσμάτων, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Κρις Χίπκινς να δηλώνει πως «είναι ένα μεγάλο ορόσημο. Οι Νέοζηλανδοί έχουν, για άλλη μια φορά, μέσω των συλλογικών τους δράσεων, νικήσει τον ιό. Τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί και ενισχυθεί από το πρώτο κύμα COVID-19 λειτούργησαν πολύ αποτελεσματικά για να τον απομονώσουν και να τον εξαλείψουν».

Με εντυπωσιακό σόου υποδέχτηκε το 2021 και η Αυστραλία

Η Αυστραλία υποδέχτηκε την Πρωτοχρονιά στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, με μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ, η οποία έφτασε, μέσω βίντεο, σε όλο τον κόσμο.

Η εμβληματική γέφυρα του λιμανιού φωτίστηκε για να τιμήσει την έλευση του νέου έτους, ενώ οι χρήστες στο διαδίκτυο απολάμβαναν ζωντανές παραστάσεις από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες.

Πέρυσι, εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης για να παρακολούθησουν τις εκδηλώσεις, ωστόσο φέτος, τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, τους κράτησαν σπίτια τους και αρκέστηκαν στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Οι Αυστραλοί είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο κέντρο του Σίδνεϊ μόνο εάν είχαν κάνει κράτηση σε εστιατόριο ή ήταν ανάμεσα στους πέντε επισκέπτες ενός διαμερίσματος της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Ευρώπη

Οι κάτοικοι της Ρώμης θα παρακολουθήσουν από τον καναπέ τους τους εορτασμούς στο Circus Maximus, το αρχαιότερο στάδιο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ώρες θεάματος και τον εορταστικό φωτισμό των εμβληματικών τόπων της Ρώμης. Ο δήμος απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα.

Η Ιταλία, όπου οι φωτογραφίες των αυτοσχέδιων νεκροθαλάμων και των προσώπων των εξαντλημένων γιατρών και νοσηλευτών έκαναν τον υπόλοιπο πλανήτη να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κρίσης, βρίσκεται σε lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00. Τα ρεβεγιόν έχουν απαγορευθεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Από την Γαλλία, μέχρι την Λετονία, αλλά και την Βραζιλία, αστυνομικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να εποπτεύσουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Στο Λονδίνο, η αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ θα δώσει συναυλία με livestream στην μνήμη των μελών του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπέκυψαν στην ασθένεια. Θα μεταδοθεί σε γιγάντια οθόνη στο Πικακτίλι Σέρκους και μέσω του YouTube.

Στην Ρωσία, περί τα δέκα άτομα κολύμπησαν, όπως κάθε χρόνο στα παγωμένα νερά της λίμνης Βαϊκάλης στην Σιβηρία, σε θερμοκρασίες -26 έως -35 βαθμών Κελσίου.

Στο Ντουμπάι, χιλιάδες άνθρωποι θα παρευρεθούν σε θέαμα πυροτεχνημάτων και λέιζερ στο Μπουρζ Χαλίφα, παρά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων της νόσου. Ολοι θα φορούν μάσκα και θα καταγραφούν.

Στην Βηρυτό, που βρίσκεται ακόμη υπό το σοκ της φονικής, καταστροφικής έκρηξης της 4ης Μαΐου, οι αρχές έχουν χαλαρώσει τα μέτρα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 03.00. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα άνοιξαν και οργανώνουν γιορτές για το Νέο Ετοες.

Παντού στον κόσμο αυξάνεται η ανησυχία αυτού που θα επακολουθήσει μετά τις γιορτές.

Στην Βραζιλία, την δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο, οι γιατροί φοβούνται νέο κύμα της επιδημίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο με ανθρώπους να γιορτάζουν χωρίς μάσκα και μέτρα προφύλαξης, αστυνομικούς να κλείνουν μπαρ γεμάτα κόσμο.

Στην Γερμανία, στις ευχές της για το Νέο Ετος, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι αυτή η ιστορική κρίση του κορονοϊού θα παραταθεί και το 2021, ακόμη και αν το εμβόλιο φέρνει την ελπίδα.

Πηγή: protothema.gr