Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Γειτονιές ζέχνουν από τα στραγγίδια των απορριμματοφόρων - Τι λέει ο δήμος

Πολλοί δρόμοι γεμίζουν με βρόμικα υγρά που πέφτουν από τα απορριμματοφόρα - Από Δευτέρα όλα θα λειτουργούν σωστά, λέει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Έντονη δυσφορία προκαλεί στους κατοίκους του δήμου Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη η άσχημη μυρωδιά από σκουπίδια που υπάρχει σε πολλές γειτονιές.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στη Voria.gr, κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών πέφτουν από τα απορριμματοφόρα βρόμικα ζουμιά (τα λεγόμενα στραγγίδια ή διασταλάζοντα υγρά), με αποτέλεσμα δρόμοι να μυρίζουν σαν χωματερή. «Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο ούτε να κάτσουμε στα μπαλκόνια μας», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, λίγο μετά δηλαδή που περνούν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή, είναι τόσο έντονη η δυσοσμία που οι κάτοικοι οι οποίοι μένουν σε χαμηλούς ορόφους πολυκατοικιών αναγκάζονται να κλείνονται μέσα στα διαμερίσματά τους.

Εκτός από τους δημότες, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και από επιχειρηματίες που έχουν τα καταστήματά τους στις αγορές του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που όπως αναφέρουν αναγκάζονται να ρίχνουν νερά στον δρόμο προκειμένου να μυρίζει λιγότερο.

Δανιηλίδης: Το πρόβλημα λύνεται από τη Δευτέρα

Εντολή να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα με τα απορριμματοφόρα. Όπως εξήγησε, μιλώντας στη Voria.gr, «κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, λόγω των φρούτων, τα υγρά. «Σε οποιαδήποτε στροφή ή ξεκίνημα στα απορριμματοφόρα, εάν δεν είναι απολύτως στεγανοποιημένος ο κάδος του οχήματος φεύγουν τα υγρά. Επιλύθηκαν πλέον τα προβλήματα και από Δευτέρα όλα θα λειτουργούν σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέντε νέα απορριμματοφόρα παραλαμβάνει τον Ιούλιο ο δήμος

Εντός του καλοκαιριού ο δήμος Νεάπολης - Συκεών πρόκειται να παραλάβει πέντε νέα απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο για την αποκομιδή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η παραλαβή επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο - Νοέμβριο, ωστόσο καθυστέρησε λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην οικονομία και την αγορά παγκοσμίως. «Οι εταιρείες συνεχώς ζητούν παράταση. Πιέζουμε να τα παραλάβουμε άμεσα», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Δανιηλίδης στη Voria.gr, εδώ και εβδομάδες έχει κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών για να εγκριθεί η παραλαβή τους και να πάρουν άδεια κυκλοφορίας. «Μόλις έχουμε και αυτές τις εγκρίσεις, μέσα σε λίγα 24ωρα θα τα έχουμε. Αυτές τις ημέρες θα έχω και εγώ επικοινωνία με το υπουργείο για να δρομολογηθούν πιο γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών διαθέτει 20 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων όσα είχαν πρόβλημα επιδιορθώθηκαν για να γίνεται σωστά η αποκομιδή. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, η Διεύθυνση Καθαριότητας συνεχίζει το πρόγραμμα με το πλύσιμο κάδων αλλά και δρόμων και πλατειών. Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών πραγματοποιεί και πρόγραμμα καθαρισμού των κάδων απορριμμάτων με τη χρήση φυσικού ορυκτού ζεόλιθου. Πρόκειται για πορώδες ορυκτό με μεγάλη δεσμευτική ικανότητα που λειτουργεί ως αποσμητικό φίλτρο και συγκρατεί διάφορες αέριες ουσίες και «δεσμεύει» βακτήρια, μύκητες, αέρια, ανόργανες, οργανικές και οργανομεταλλικές ενώσεις.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook - Δήμος Νεάπολης Συκεών τα sos