Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περίπου 40 τα κρούσματα σε σχολείο της Νεάπολης - Έλλειψη self test

Διάσπαρτα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα του δημοτικού σχολείου, εκτός των δύο που έκλεισαν - Έκδηλη η ανησυχία, μειωμένη προσέλευση

Με έκδηλη ανησυχία αλλά χωρίς πανικό αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών του 10ου δημοτικού στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τη συρροή κρουσμάτων που παρουσιάστηκε σε δύο τμήματα του σχολείου Β2 και Γ2 με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τους.

Διάσπαρτα κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα, ενώ εξαπλώνονται και σε παιδιά μεγαλύτερων τάξεων. Σήμερα αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι να μη μολυνθούν ενώ αν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός στις τάξεις δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά κάποιες επαναλήψεις.

Γονείς εκτιμούν ότι η συρροή οφείλεται σε ένα "παράθυρο" που δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα όταν κάποια παιδιά ήρθαν στο σχολείο με αρνητικό selt test και την Τρίτη στο νέο test βγήκαν θετικά στον ιό. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εκεί θα έπρεπε να γίνουν έλεγχοι με rapid test, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Γιώργος Μπογιατζογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνει ότι η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς εκτός από τα δυο τμήματα υπάρχουν κρούσματα σχεδόν σε όλες τις τάξεις, περίπου 40 παιδιά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αν δεν ίσχυε το 50% και τα τμήματα έκλειναν από τη Δευτέρα δεν θα υπήρχε η εξάπλωση.



Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι σε υπάρχουν κρούσματα σε μια σειρά σχολείων κυρίως δημοτικών, του δήμου, από 5-7 στο καθένα μέχρι στιγμής, που όπως λέει αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πλησιάσει σύντομα το 50%, μιας και ο αριθμός των τμημάτων είναι μέχρι 20.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό 90% με τους υπόλοιπους για διάφορους λόγους να μην έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και κάποιους να μην εμβολιάζονται.

Αυτό που ζητούν οι αρμόδιοι του σχολείου από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι να τους προμηθεύσουν με τα απαραίτητα έξτρα self test, που προβλέπονται από το πρωτόκολλο, καθως έχουν τελειώσει.