Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Με 160 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Κατά τη διήμερη έκτακτη εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η δημοτική τράπεζα ενισχύθηκε με 160 νέες μονάδες αίματος.

Η συντονισμένη κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα» για μια ακόμη φορά επέφεραν θετικά αποτελέσματα στην εκστρατεία έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Εν μέσω της θερινής περιόδου, και με φόντο τις δραματικές εκκλήσεις των νοσοκομείων για προσφορά αίματος λόγω των τραγικών ελλείψεων που καταγράφονται, και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 με τα αυξημένα μέτρα προστασίας, η ανταπόκριση των εθελοντών υπήρξε και πάλι συγκινητική. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική, όμως, υπήρξε η προσέλευση νέων ανθρώπων που προσήλθαν στα κέντρα αιμοδοσίας στις Συκιές και στη Νεάπολη για πρώτη φορά, εντασσόμενοι πλέον στο μεγάλο κίνημα των εθελοντών και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στις δύο ημέρες της εθελοντικής αιμοδοσίας η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 160 νέες μονάδες αίματος, που είναι αυξημένες κατά 17 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Από το πρωί έως το βράδυ οι εθελοντές προσέρχονταν έχοντας ήδη προγραμματίσει τηλεφωνικά την αιμοδοσία τους, η οποία πραγματοποιούνταν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με την τήρηση όλων των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ανάμεσα στους εθελοντές αιμοδότες και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος προσήλθε στην αιμοδοσία της Νεάπολης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η προσφορά ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας δεν γνωρίζει περιορισμούς». Έχοντας δίπλα του τον νεαρό Νεαπολίτη φοιτητή Ντίνο, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να τους ευχαριστήσει τους εθελοντές νεαρής ηλικίας για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας την «κρισιμότητα της προσφοράς τους σε μια δύσκολη περίοδο και σ’ ένα υγειονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την τραγική έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία».

Ταυτόχρονα, ο Σίμος Δανιηλίδης ευχαρίστησε τα στελέχη των κινητών μονάδων των νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειου» και «Γ. Παπανικολάου» για τη συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

Παρούσα στην εκστρατεία και η «Πυξίδα», στελέχη της οποίας το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξαν ενημερωτικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Παράλληλα, βρίσκονταν στα κέντρα αιμοδοσίας με ειδικό σταντ διανέμοντας ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη των εξαρτήσεων και της προαγωγής της υγείας, όπως επίσης και για τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα της αιμοδοσίας στη Νεάπολη στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος πραγματοποιούνταν προληπτικοί έλεγχοι (rapid test) για τον κορωνοϊό, όπου προσήλθαν συνολικά 197 πολίτες.