Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΝΕΑΡΗ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μια 24χρονη, θετική σε κορωνοϊό, το «έσκασε» για να πάρει το πλοίο της γραμμής και να πάει διακοπές σε νησί των Κυκλάδων.

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από μια 24χρονη, η οποία αδιαφορώντας πλήρως για τη δημόσια υγεία κι ενώ είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό, το «έσκασε» για να πάρει το πλοίο της γραμμής και να πάει διακοπές σε νησί των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha η νεαρή, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε ενώ βρισκόταν εν κινήσει ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό. Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Αττικό, κάτι που δεν έπραξε. Η 24χρονη διανυκτέρευσε στην πρωτεύουσα και το επόμενο πρωί μπήκε σαν να μην τρέχει τίποτα στο πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σαντορίνη.

Χάρη στην επικοινωνία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων έγινε αντιληπτή η υπόθεση με τον διευθυντή μονάδας στη Σαντορίνη (!) να ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα για την απίστευτη κατάσταση, μεταδίδει το ethnos.gr.

Τελικά, ενημερώθηκε το πλήρωμα του πλοίου, την εντόπισε, την έκλεισε σε καμπίνα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκείνη είχε αγνοήσει κι έκανε το ταξίδι Πειραιάς - Σαντορίνη - Πειραιάς, δηλαδή, δεν της επετράπη να αποβιβαστεί στο κυκλαδίτικο νησί, και τελικά την παρέλαβε (σ.σ.: μαζί της κι έναν συνοδό) στο λιμάνι του Πειραιά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την μετέφερε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Οι Αρχές που περίμεναν έξω από το λιμάνι να δέσει το Blue Star Delos για να μπει το ασθενοφόρο, προχώρησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην σύλληψη της 24χρονης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ