Skip to main content

Νέες κινήσεις από τη Microsoft στην Ελλάδα

Τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις στο κομμάτι των επενδύσεων της Microsoft στην Ελλάδα - Τρία data centers και ψηφιακή απεικόνιση της Αρχαίας Ολυμπίας

Εξελίξεις δρομολογούνται στο μέτωπο των επενδύσεων που ετοιμάζει η Microsoft στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις τους θα γίνουν τελικά προς το τέλος του μήνα. Και μάλιστα, σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν μας διευκρινίζεται αν θα έλθει στην χώρα μας το μεγάλο αφεντικό της, αλλά σίγουρα το event θα είναι κάτι εντυπωσιακό. Το «κυρίως πιάτο» θα έχει να κάνει με τα τρία data centers που θα λειτουργήσει εδώ η Microsoft.

Το ένα από αυτά, πάντως, έχει επιλεγεί να γίνει στα Σπάτα. Εκεί όπου αγοράστηκε μια έκταση 83 στρεμμάτων, για να καλύψει τις ανάγκες του. Εξ αυτού και μόνο, συμπεραίνουμε ότι θα πρόκειται για mega-project. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες περιοχές θα επιλεγούν για τα άλλα δυο data centers. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκονται – κι αυτά – κάπου στην Αττική.

Θυμίζουμε τέλος ότι μέσα Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της ψηφιακής απεικόνισης της Αρχαίας Ολυμπίας. Κι αυτό το project, ως γνωστόν, το «έτρεξε» η ίδια αμερικανική πολυεθνική. Και θα είναι το «διαμάντι του στέμματος» για ό,τι σχεδιάζει να κατασκευάσει η Microsoft στη χώρα μας, τα προσεχή χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ανάλογες κινήσεις ετοιμάζει επίσης στη χώρα μας τόσο η Amazon όσο και η Tesla. Αν στις παραπάνω, προστεθούν Google και Apple, τότε αρχίζει να αντιλαμβάνεται κανείς να πει ότι η χώρα εξελίσσεται σε σταυροδρόμι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.