Skip to main content

Νέοι καλλιτέχνες μεταμορφώνουν τις εξωτερικές όψεις σχολείων της Θέρμης

Στο επίκεντρο της νέας αυτής προσπάθειας βρίσκεται η αξιοποίηση προτάσεων και πρωτοβουλιών που προέρχονται από νέους ανθρώπους.

Μια νέα εικαστική αντίληψη για τις εξωτερικές όψεις των δημοσίων σχολείων του δήμου Θέρμης προωθεί η ανατιδημαρχία Παιδείας. Στόχος της φιλόδοξης προσπάθειας είναι η αλλαγή της αισθητικής, η αποφυγή των βανδαλισμών, η ανάδειξη του ταλέντου νέων καλλιτεχνών και η εν γένει προστασία της δημόσιας αισθητικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στο επίκεντρο της νέας αυτής προσπάθειας βρίσκεται η αξιοποίηση προτάσεων και πρωτοβουλιών που προέρχονται από νέους ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως είναι μέλη της σχολικής κοινότητας του δήμου Θέρμης και ταυτόχρονα η ενεργοποίηση της ίδιας της σχολικής κοινότητας, δηλαδή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την προστασία της δημόσιας αισθητικής.

Η αρχή έγινε από την εξωτερική τοιχοποιία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης με την αξιοποίηση της τέχνης του «graffiti». Στο πλαίσιο αυτό δύο νέοι καλλιτέχνες η ομάδα των HOS (Άγγελος Καρακούλας) και WEMS ή (Πολύδωρος Τεμέλογλου), μαθητές Γυμνασίων του δήμου, ζωγράφισαν όμορφα σχέδια και στόλισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

Την πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θέρμης (η οποία κάλυψε και το κόστος των χρωμάτων) πλαισίωσαν με την συμμετοχή και υποστήριξή τους, η πρόεδρός της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Ευαγγέλια Κούτρη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης, η διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ο Τοπικός Κύκλος Θέρμης - Τριαδίου του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια δημιουργίας της εικαστικής παρέμβασής ήταν τα δεκάδες θετικά σχόλια των περαστικών και κυρίως των νέων ανθρώπων, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον και για τις λεπτομέρειες του έργου, την έμπνευση των καλλιτεχνών και την τελική δημιουργία.

«Θέλουμε οι νέοι να εκφραστούν μέσα από τα δικά τους μάτια και ταυτόχρονα να προστατέψουμε το δημόσιο χώρο από τους βανδαλισμούς» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης Στέλιος Αποστόλου. Ζήτησε, επίσης, «από την κοινωνία και τη νέα γενιά να σεβαστεί το καλλιτεχνικό δημιούργημα των παιδιών. Να μην βανδαλιστεί και όλοι μαζί να κάνουμε το δήμο μας πιο όμορφο».