Skip to main content

Νέοι περιορισμοί για τους φιλάθλους στη Bundesliga

H γερμανική κυβέρνηση επανέφερε σήμερα περιορισμούς στις αθλητικές εκδηλώσεις, όπως στη Bundesliga, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι αγώνες της Bundesliga μπορούν να έχουν μόνο συμμετοχή έως και 50% και έως και 15.000 θεατές, αφού η γερμανική κυβέρνηση επανέφερε σήμερα περιορισμούς στις αθλητικές εκδηλώσεις, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19.

Η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς, συμφώνησαν με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της Γερμανίας σε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φιλάθλων σε αθλητικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.  Τα περισσότερα γερμανικά γήπεδα λειτουργούσαν σχεδόν με πλήρη χωρητικότητα αυτή τη σεζόν.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκες, ενώ σε κρατίδια  όπου τα ποσοστά κρουσμάτων είναι υψηλά, οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να ακυρωθούν, είπε η κυβέρνηση. «Ένας προσωρινός περιορισμός στον αριθμό των φιλάθλων στο γήπεδο είναι κατανοητός», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL), Κριστιάν Σέιφερτ.

«Η DFL ελπίζει ότι αυτή η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας Covid-19», δήλωσε ο Σέιφερτ.

Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε περισσότερα από 73.000 νέα κρούσματα και 388 θανάτους.