Skip to main content

Νεκρή γυναίκα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες

Η 88χρονη γυναίκα στις Σέρρες είχε διαγνωστεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου την προηγούμενη εβδομάδα. Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών

Τη ζωή της έχασε σήμερα μια 88χρονη γυναίκα στις Σέρρες, η οποία είχε διαγνωστεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου την προηγούμενη εβδομάδα. Η ηλικιωμένη από την περιοχή Γόνιμο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών.

Από τα τρία κρούσματα που είχαν διαγνωσθεί μέχρι στιγμής στις Σέρρες, σύμφωνα με το diktyotv.gr, ένας νεκρός καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μία σήμερα (03/08).

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την αρχή της περιόδου 2020, δέκα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καρδίτσας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, και Ανατολικής Αττικής.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε: Δέκα κρούσματα και ένας θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα