Skip to main content

Νεκρός 26χρονος που κατήγγειλε αστυνομική βία - Τι λέει το υπουργείο

Ο άτυχος νέος βρέθηκε εχθές νεκρός στο δωμάτιό του από τη μητέρα του - Έναν μήνα νωρίτερα είχε καταγγείλει αστυνομική βία - Τι λέει το υπ. ΠΡΟΠΟ.

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος έναν μήνα νωρίτερα είχε καταγγείλει αστυνομική βία σε βάρος του.

Τον άτυχο 26χρονο εντόπισε η μητέρα του στο δωμάτιό του, προσπαθώντας μάταια να τον επαναφέρει στη ζωή, ενώ στο σημείο έσπευσε και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Στο σπίτι του 26χρονου μετέβη και η αστυνομία η οποία εξέτασε τον χώρο αποκλείοντας την εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία  - νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η νεκροψία και νεκροτομή στη σορό του 26χρονου θα γίνει με την παρουσία εισαγγελέα.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται επίσης ότι «σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειας του, δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Έναν μήνα νωρίτερα ο 26χρονος είχε καταγγείλει αστυνομική βία σε βάρος του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Βόλου αναφορικά με συλλήψεις που είχαν γίνει μετά από συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου. Λίγες ημέρες αργότερα είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook μήνυμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. (...) Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ' το σπίτι... Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν... 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου...».



Αντιδράσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για δημοσιεύματα

Για τον θάνατο του 26χρονου εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως «σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

»Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

»Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

»Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

»Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».