Skip to main content

Νέο μηχάνημα για τεστ κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ - Καθυστερούν τα κέντρα ΕΟΔΥ

Το μηχάνημα είναι πολύ πιο απλό στη λειτουργία του καθώς χρησιμοποιεί δείγμα σάλιου ενώ είναι και γρήγορο δίνοντας αποτελέσματα σε περίπου 5 ώρες.

Εντός 10 ημερών περίπου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στο ΑΧΕΠΑ το νέο μηχάνημα διενέργειας τεστ κορωνοϊού το οποίο αναμένεται να κάνει τη ζωή των γιατρών στο νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοϊού ευκολότερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το μηχάνημα είναι πολύ πιο απλό στη λειτουργία του καθώς χρησιμοποιεί δείγμα σάλιου ενώ είναι και πιο γρήγορο δίνοντας αποτελέσματα σε περίπου 5 ώρες.

«Το νέο μηχάνημα έχει μεγάλες δυνατότητες και αξιόλογη παραγωγικότητα καθώς μπορεί να κάνει εκατοντάδες τεστ την ημέρα. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί σε ευρύ κοινό», αναφέρει πηγή του ιατρικού χώρου μιλώντας στη Voria.gr.

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ περιμένει εντός των ημερών την εγκατάσταση του πολλά υποσχόμενου μηχανήματος, η έναρξη λειτουργίας του οποίου ωστόσο απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς του νοσοκομείου και τήρηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων. Αντίστοιχο μηχάνημα θα εγκατασταθεί και στο «Αττικόν» στην Αθήνα.

Εκκρεμούν τα δύο κέντρα ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή που το ΑΧΕΠΑ εξοπλίζεται με το νέο μηχάνημα, τα δύο νέα κέντρα του ΕΟΔΥ στα οποία θα διενεργούνταν τεστ κορωνοϊού προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της πόλης, καθυστερούν. Την ανακοίνωση της λειτουργίας των κέντρων είχε κάνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη στις 25 Αυγούστου και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα δύο κέντρα θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους.

Οι δύο χώροι, που θα στεγαστούν στη Βίλα Πετρίδη και σε περίπτερο της ΔΕΘ, έχουν εξοπλιστεί με γραφεία και τροχήλατα νοσηλείας και έχουν παραδοθεί ήδη από τη Δευτέρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης ώστε ανα πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ωστόσο δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη στελέχωση και την έναρξη λειτουργίας των κέντρων.