Skip to main content

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τις 90.000

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.

Νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από την Covid-19 καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, βάσει της καταμέτρησης του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας.

Η διασπορά του κορωνοϊού βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης στις ΗΠΑ από τα μέσα Οκτωβρίου, εξού και τα 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από προχθές Τετάρτη ως χθες Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς. Ως χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Μάλιστα, πέντε ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.