Skip to main content

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Τα συνθήματα του Δεκεμβρίου του 2008 πιο επίκαιρα από ποτέ

Ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για τον πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό του 16χρονου Ρομά στα Διαβατά

Τα συνθήματα του Δεκέμβριου του 2008 φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ σημειώνει σε ανακοίνωσή του η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό μετά από καταδίωξη.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη - Αγωνία για τη ζωή του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

«Μια ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένας 16χρονος Ρομά στην πόλη μας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα Αστυνομικού και αυτήν τη στιγμή δίνει την ‘μάχη’ του να κρατηθεί στη ζωή. Το τίμημα για 20 ευρώ που δεν δόθηκαν στο βενζινάδικο και η διαφυγή από το μπλόκο των οργάνων του αστικού κράτους, ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία – Ένα παιδί με σφαίρα στο κεφάλι

Μια ημέρα πριν την θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένας 16χρονος Ρομά στην πόλη μας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα Αστυνομικού και αυτήν την στιγμή δίνει την ‘μάχη’ του να κρατηθεί στην ζωή. Το τίμημα για 20 ευρώ που δεν δόθηκαν στο βενζινάδικο και η διαφυγή από το μπλόκο των οργάνων του αστικού κράτους, ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι.

Κάμποσο καιρό πριν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, όταν οι τελευταίοι αποφάσισαν να ξεσπάσουν επάνω του. Με τους θύτες να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής ασυδοσίας και απροκάλυπτης

αυθαιρεσίας. Ως επιστέγασμα των... λυμένων χεριών, ως δολοφονικό χτύπημα στο κράτος δικαίου, κάτι σαν απάντηση στο αίτημα για Δηκεωσήνι…

Τα συνθήματα του Δεκέμβρη του 08' φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Στην Τράπεζα λεφτά. Στην Νεολαία σφαίρες.

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!».