Skip to main content

Νέος Αντιπρόεδρος Λειτουργικής Μέριμνας στην Παρευξείνια Τράπεζα

Ο Ιβάϊλο Μοσκόφσκι ξεκίνησε την καριέρα του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατέχοντας εκτελεστικές θέσεις σε εταιρείες με βούλγαρους και ξένους μετόχους

Μετά από πρόταση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξεινου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) διόρισε τον κ. Ιβάιλο Μοσκόφσκι ως Αντιπρόεδρο Λειτουργικής Μέριμνας για τετραετή θητεία.

Ο κ. Μοσκόφσκι ανέλαβε τα καθήκοντά του σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της θητείας της κας Νίνας Στάβρεβα. Γεννημένος το 1972, ο κ. Μοσκόφσκι έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη χρηματοοικονομική διαχείριση και πτυχίο στα δημόσια οικονομικά.

Ο Ιβάϊλο Μοσκόφσκι ξεκίνησε την καριέρα του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατέχοντας εκτελεστικές θέσεις σε εταιρείες με βούλγαρους και ξένους μετόχους.

Από το 2009 έως το 2017, ήταν επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταφορών της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Το 2009, ορίσθηκε Αναπληρωτής Υπουργός  Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και έγινε Υπουργός το 2011 για να υπηρετήσει στη θέση αυτή, με ένα μικρό διάλειμμα, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ως Υπουργός, προήδρευε του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προώθησε τη μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις ψηφιακές επικοινωνίες. Ο κ. Μοσκόφσκι διετέλεσε βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών, Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνιών καθώς και της Επιτροπής Ενέργειας.

Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά.