Skip to main content

Νέος γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης ο γαλάζιος Νίκος Λιακόπουλος

Η αλλαγή στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διοικητικού ανασχηματισμού τον οποίο σχεδιάζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιείται στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς τη θέση του Μίμη Φωτόπουλου αναλαμβάνει ο ιατρός και πολιτικός επιστήμονας Νίκος Λιακόπουλος, ο οποίος θεωρείται από τα ανερχόμενα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λιακόπουλος είναι αντιπρόεδρος της της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ήταν μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης πριν τοποθετηθεί ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς. Σύμφωνα με πηγές του δήμου, ο κ. Λιακόπουλος είναι στέλεχος που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης. Η αλλαγή στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διοικητικού ανασχηματισμού τον οποίο σχεδιάζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον δρόμο προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε συνάντηση με τον Μίμη Φωτόπουλο, που κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα από την αρχή της δημαρχιακής θητείας μέχρι και σήμερα. Τόσο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας όσο και ο Ευθύμης Φωτόπουλος δήλωσαν ευγνώμονες για την τρίχρονη συνεργασία τους. Ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα, ανέφερε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του δημάρχου και ότι συγχρόνως θα στηρίξει το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στα καθήκοντά του.