Skip to main content

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό του μετρό στα Εξάρχεια

Την αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσε ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ενώ το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε νέα ένταση στα Εξάρχεια με δύο συλλήψεις.

Οπισθοδρομικές αντιλήψεις καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της κατασκευής σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια, με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στην οποία αναφέρει ότι τα Εξάρχεια πολιορκούνται από την καταστολή.

«Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την "ανάπλαση" του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου, ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης προσθέτοντας ότι τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής.

Ολόκληρη η ανάρτηση Βερναρδάκη:


Στην ανακοίνωση-απάντηση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. γίνεται λόγος για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις» του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από ημέρες αφωνίας» στο θέμα.

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Δια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α Αθήνας Χρ. Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι "με  πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά!". Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως!», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».

Την ίδια ώρα, νέος γύρος έντασης σημεώθηκε στα Εξάρχεια το πρωί της Πέμπτης, όταν άτομα που αντιδρούν στις εργασίες για την κατασκευή του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, επιχείρησαν να εμποδίσουν τα συνεργεία. Η αστυνομία προχώρησε σε 32 προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.