Skip to main content

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BAT Hellas o Βιτάλι Κοτσένκο

Νέος Πρόεδρος και CEO της British American Tobacco Hellas ο Βιτάλι Κοτσένκο - Επωμίζεται την ευθύνη και για τις αγορές Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ

Ο Βιτάλι Κοτσένκο ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη British American Tobacco στην Ελλάδα. Στον νέο ρόλο του θα έχει την ευθύνη, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, και για τις αγορές της Κύπρου, της Μάλτας και του Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κοτσένκο, ύστερα από πολυετή εμπειρία στην Coca-Cola Hellenic και, έχοντας αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης στο τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας, ξεκίνησε την καριέρα του στην British American Tobacco στην Ουκρανία ως Διευθυντής του Εμπορικού τμήματος το 2012. Έπειτα από την θέση του Εμπορικού Διευθυντή, το 2015 ανέλαβε χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την British American Tobacco στην Λευκορωσία. Το 2016, ο κ. Kochenko τέθηκε ως επικεφαλής για την αγορά του Καζακστάν και της Κεντρικής Ασίας.

«Η νέα θέση του κ. Κοτσένκο έρχεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω την στρατηγική μετασχηματισμού του κλάδου που έχει υιοθετήσει η British American Tobacco και η οποία έχει οδηγήσει ήδη σε σημαντικές επενδύσεις στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου – το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype – συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», επισημαίνεται.

Πρόσφατα, η British American Tobacco στην Ελλάδα, που επελέγη από τον Όμιλο ως μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τη διάθεση ολόκληρης της γκάμας προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, ανακοίνωσε επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μικρή λιανική (περίπτερα και μίνι-μάρκετ). Οι νέες επενδύσεις συμπίπτουν με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά – των δύο νέων συσκευών θέρμανσης καπνού, glo nano και glo pro, και των πρώτων ράβδων καπνού με κάψουλα στην αγορά – καθιστώντας την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά που διαθέτει τα προϊόντα αυτά, αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση.

Και καταλήγει: «Η British American Tobacco Hellas, η οποία απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους, είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού και νικοτίνης στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενισχύοντας τους Έλληνες παραγωγούς, λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους, και, παράλληλα, επεκτείνοντας το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου, το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo, και το προϊόν ατμίσματος Vype, καθώς και κάποια από τα δημοφιλέστερα σήματα τσιγάρων όπως Peter Stuyvesant, Prince, Rothmans, Pall Mall και Lucky Strike, καθώς και τον καπνό Craven και Lucky Strike για στριφτά τσιγάρα. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές».