Skip to main content

Νευροκόπι: Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν ή θα περπατήσουν μια διαδρομή γύρω από την παγωμένη λίμνη των Λευκογείων, μέσα από δάσος πεύκων

Οικονομική βοήθεια θα σταλεί από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη και πιο συγκεκριμένα από το Κάτω Νευροκόπι, που θεωρείται από τις πιο κρύες περιοχές, στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Ελλάδας, σε μία προσπάθεια να στηριχθούν οι σεισόπληκτοι μέσω των εσόδων αθλητικής εκδήλωσης.

Ειδικότερα, διοργανώνεται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο, με την αρωγή και υποστήριξη του δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, μία εκδήλωση που ονομάζεται «Frozen Lake». Επί της ουσίας, είναι ένας αγώνας δρόμου με απόσταση περίπου 15 χλμ που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου 2022.

Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν ή θα περπατήσουν μια διαδρομή γύρω από την παγωμένη λίμνη των Λευκογείων, μέσα από δάσος πεύκων και με υπέροχη θέα, όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου, Ησαίας Χατζηκωνσταντίνου.

«Είναι μια καινούργια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί γύρω από την παγωμένη λίμνη των Λευκογείων, σε μια απόσταση 15 χλμ. Είναι ένα μονοπάτι πανέμορφο και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των σεισμοπαθών στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη διαδρομή γύρω από τη λίμνη, με εκκίνηση και τερματισμό τα Λευκόγεια, ένα από τα 17 χωριά του δήμου Κάτω Νευροκοπίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους αθλητές και αθλήτριες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδρομή και να στηρίξουν τους σεισμοπαθείς της Κρήτης ολοκληρώνονται στις 5 Ιανουαρίου και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ.