Skip to main content

Νυφούδης: Αν πάμε δεύτερο γύρο, κερδίζουμε τον δήμο

Το δίλημμα των εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης θέτει στη συνέντευξή του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγιας

Μήνυμα στους δημότες να στείλουν την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών για το καλό της πόλης στέλνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Νίκος Νυφούδης.

Σε συνέντευξή του στη Voria.gr εκτιμά ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου «η πόλη είτε θα συνεχίσει την προοδευτική της πορεία είτε θα επιστρέψει στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση». Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Νίκος Νυφούδης ξεκαθαρίζει ότι από όποιο μετερίζι, θα δουλέψει σκληρά και θα αφοσιωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος για τις εκλογές της 26ης Μαΐου;

Η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» πρέπει για το καλό της πόλης να βρεθεί και στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών. Γιατί, για τη δική μας παράταξη το στοίχημα είναι αυτό! Αν –με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας- περάσουμε στον 2ο γύρο, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα είμαστε η επόμενη Διοίκηση της πόλης. Επομένως, προσωπικός μου στόχος για τις 26 Μαΐου είναι να πείσω τους Θεσσαλονικείς ότι αξίζει να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους. Φυσικά, όπως για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους έτσι και για εμένα η «μάχη του σταυρού» αποτελεί προσωπική επιδίωξη, όμως ως συνιδρυτής με το Σπύρο Βούγια αυτής της παράταξης, με ενδιαφέρει πρωτίστως το κοινό καλό και φυσικά πάνω απ’ όλα το καλό της Θεσσαλονίκης.

Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν για Δήμαρχο το Σπύρο Βούγια και τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»;

Γιατί η πόλη σήμερα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τον Σπύρο Βούγια. Έναν άνθρωπο με προτάσεις, μελέτες, ιδέες που ασχολείται με την πόλη συστηματικά και μεθοδικά. Η Θεσσαλονίκη σε αυτές τις εκλογές δίνει ραντεβού με το παρελθόν και το μέλλον της. Η ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, η αξιοποίηση του Λιμανιού και του αεροδρομίου, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, οι αναπλάσεις εντός και έκτος κέντρου, οι μεγάλοι χώροι πρασίνου που θα γίνουν, η συνέχιση της εξωστρέφειας που πέτυχε η διοίκηση Μπουτάρη είναι μόνο λίγα από αυτά που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Ο Σπύρος Βούγιας είναι ο κατάλληλος δήμαρχος για να οδηγήσει την πόλη ακόμα πιο μακριά και ψηλά. Εργάζομαι με τον Σπύρο εδώ και πολλά χρόνια. Δουλεύουμε ιδέες, εκπονούμε μελέτες, υλοποιούμε projects, ξέρουμε τα κακώς κείμενα και μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα που πραγματοποιείται περιοδείες και συναντήσεις. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας απέναντί τους;

Φρονώ ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ωριμάσει. Καταλαβαίνουν το διακύβευμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η πόλη είτε θα συνεχίσει την προοδευτική της πορεία είτε θα επιστρέψει στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση. Και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω αυθαίρετα, αλλά προκύπτει από τις συζητήσεις μου με τους συνδημότες μου. Είναι μια αγωνία η οποία εκφράζεται από πολλούς. Φυσικά και μου μεταφέρονται και τα μικρά καθημερινά τους προβλήματα, όπως είναι η διατήρηση της πόλης καθαρής, η επίλυση του κυκλοφοριακού, η ανάγκη δημιουργίας χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών κ.α. Αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ ξεκάθαρα είναι ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα των πολιτών. Να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα βελτιώσουν άμεσα την εικόνα της πόλης στα μάτια των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της.  

Από ποια θέση πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα στον δήμο και στην πόλη;

Με ρωτούν τις τελευταίες μέρες γιατί επιμένω και παραμένω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Σπύρο Βούγια. Με ρωτούν φυσικά ιδιαίτερα έντονα μετά την ορκωμοσία μου, ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τους απαντώ, λοιπόν,  πως δε θα μπορούσε να μην είμαι! Μαζί με τον Σπύρο ξεκινήσαμε μήνες νωρίτερα ένα ταξίδι, εξαρχής δύσκολο και οραματικό. Μιλώντας για τα πράγματα της πόλης, για τα οποία μέχρι τότε δεν συζητούσαν πολλοί. Μιλώντας για την αναδιανομή του δημόσιου χώρου, τον σεβασμό στους ανθρώπους που κατοικούν στην πόλη και κινούνται στα πεζοδρόμιά της, τις αναπλάσεις και το κυκλοφοριακό, που ήταν έννοιες που δεν πρωταγωνιστούσαν στο δημόσιο διάλογο, τουλάχιστον όχι πριν τις βάλουμε εμείς στην ατζέντα της πόλης. Δεν έχω μάθει να δειλιάζω και να το βάζω στα πόδια από τις δύσκολες μάχες. Και να είστε βέβαιοι ότι από όποιο μετερίζι, εγώ θα δουλέψω σκληρά για την Θεσσαλονίκη. Θα αφοσιωθώ και θα προσφέρω στην πόλη μου. Οι εμπειρίες μου τόσο από την αυτοδιοίκηση όσο και από την επιχειρηματικότητα σε πόλεις-πρότυπα όπως το Λονδίνο, θα λειτουργήσουν προσθετικά στις μεγάλες ικανότητες των ανθρώπων της παράταξης.