Skip to main content

Νιγηρία: Πάνω από 30.000 τα κρούσματα κορωνοϊού-684 θάνατοι

Οι αρχές της χαλαρώνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβάλει, λόγω του αντίκτυπου στην οικονομία.

Ξεπέρασαν τις 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από κορωνοϊό στη Νιγηρία,  όπως ανακοίνωσε το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (NCDC), την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ, το NCDC διευκρίνισε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 460 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τα 30.249.

Οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού ανέρχονται σε 684, κατά την ίδια πηγή.

Με βάση όσα ανακοινώνουν οι αρχές, η χώρα των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και πολλά άλλα κράτη της Αφρικής, κατάφερε μέχρι σήμερα να αποτρέψει τον κίνδυνο να θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως πολλές χώρες της Ευρώπης, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας κάνουν λόγο για έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων και εκφράζουν την ανησυχία ότι ο ιός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.

Εξαιτίας των φόβων τους για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία, οι αρχές της Νιγηρίας χαλαρώνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβάλει.

Η επανέναρξη των πτήσεων εσωτερικού, χθες Τετάρτη, ήταν το πιο πρόσφατο βήμα στη διαδικασία αυτή. Καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την άρση της απαγόρευσης των διαπολιτειακών μετακινήσεων.