Skip to main content

Νίκη Μέι, χωρίς αυτοδυναμία - Την παραίτησή της ζητά ο Κόρμπιν

Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη Βρετανία συνεχίζουν να ανακοινώνονται από τις εκλογικές περιφέρειες. Τι δήλωσαν Μέι και Κόρμπιν

Εκλογικό θρίλερ στη Βρετανία καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως το Συντηρητικό Κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι κερδίζει τις εκλογές, χωρίς όμως να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη Βρετανία συνεχίζουν να ανακοινώνονται από τις εκλογικές περιφέρειες.

Με καταμετρημένες 598 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 290 έναντι των Εργατικών που έχουν 244, ενώ 33 έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.

Συντηρητικοί 290
Εργατικοί 244
SNP 33
DUP 10
Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 10
Αλλοι 11

Τη δέσμευση ότι θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στη Βρετανία ανέλαβε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι.

«Αυτήν την στιγμή, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτή η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα», δήλωσε μετά τη ανακοίνωση της νίκης της στην εκλογική της περιφέρεια.

«Εάν, όπως τα στοιχεία δείχνουν, και αν ευτό είναι σωστό ότι το Συντηρητικό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες και πιθανόν τις περισσότερες ψήφους, τότε έχουμε το καθήκον να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αυτήν την περίοδο της σταθερότητας και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί μετά την επίδοση του Συντηρητικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές.

«Είμαι υπερήφανος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι ψηφίζουν για την ελπίδα και γυρίζουν την πλάτη στην λιτότητα», δήλωσε ο Κόρμπιν.

Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές μεγάλου αριθμού ανθρώπων που δεν είχαν ψηφίσει μέχρι σήμερα δείχνει αποφασιστικότητα για κάτι διαφορετικό, πρόσθεσε.