Skip to main content

Νίκη της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας με σκορ 89-80 και κατάκτηση του «Ακρόπολις»

Με νίκη της Ελλάδας στον αγώνα με την Τουρκία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ «Ακρόπολις», το οποίο και κατέκτησε η χώρα μας.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε με 89-80 της Τουρκίας και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέλαβε την πρώτη θέση και αναδείχτηκε η νικήτρια στο τουρνουά «Ακρόπολις» για 18η φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε εντυπωσιακά στον αγώνα, παρά τις απουσίες, όπως αυτή του σούπερ σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο άσος των Μπακς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση κατά την προθέρμανση στο ΟΑΚΑ και αποφασίστηκε από το ιατρικό τιμ να μην πιεστεί, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενοχλήσεις στη μέση αισθάνθηκε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που επίσης επέλεξε να μείνει στον πάγκο. 

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την εθνική, σημειώνοντας 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Κώστας Παπανικολάου, με 13 πόντους 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σε ένα παιχνίδι με... νεύρα, τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν, ν' αποβάλλεται με δεύτερη τεχνική ποινή και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έδειξαν πως είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά όταν χρειαστεί. Και η εθνική, στο τέλος μετέτρεψε το ντέρμπι σε... δική της υπόθεση, αφού μετά το 79-78), με σερί 6-0, από Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο προσπέρασε με 85-78 και έφτασε στη νίκη. Ο γκαρντ των Σίξερς, Φουρκάν Κορκμάζ σημείωσε double double με 22 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο έτερος ΝΒΑερ της Τουρκίας, Τσεντί Οσμάν, είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στους 2 πόντους έμεινε ο Σέιν Λάρκιν, σε 27:52΄΄ συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80.