Skip to main content

Νομοθετική ρύθμιση για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Με τη διάταξη αυτή αποφεύγεται η αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League - Διεγράφη ο Ζαγοράκης, στήριξε σε Αυγενάκη

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο, όπως αυτή που εισηγήθηκε χθες η ΕΕΑ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός ομάδων για τα αδικήματα επί των οποίων γνωμοδότησε η ΕΕΑ, ο Στ. Πέτσας είπε: «Αυτό ακριβώς». «Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο», σχολίασε συμπληρωματικά. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, με τη διάταξη αυτή αποφεύγεται η αναστολή του πιστοποιητικού συμμετοχής και κατ' επέκταση η αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League. Μένει, ωστόσο, να φανεί με ποια ποινή θα αντικατασταθεί αυτή του υποβιβασμού, για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διεγράφη ο Ζαγοράκης

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απείλησε χθες με ανεξαρτητοποίηση από τη ΝΔ σε περίπτωση που ο Δικέφαλος δεν δικαιωνόταν στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι με τον κ. Ζαγοράκη επικοινώνησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και του ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.

Ασπίδα σε Αυγενάκη

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξακολουθεί να χαίρει της απόλυτης εκτίμησης του κ. Μητσοτάκη. «Φυσικά, ναι», ήταν το λακωνικό του σχόλιο

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Πέτσα:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».