Skip to main content

Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»-Αθήνα: Καμία ενίσχυση από το «Σωτηρία» ή άλλες μονάδες υγείας

Διαψεύδει την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς-Καμία ενίσχυση από το «Σωτηρία».

Για σταθερότητα στο σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, κάνει λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», με αφορμή τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη περί «δανεικών ράντζων από το Σωτηρία».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021), ενώ σε ό,τι αφορά τις επικουρικές κλίνες (σ.σ. ράντζα), τονίζεται πως στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου) και με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, «στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το ΓΝΝΘ “Σωτηρία” ή από άλλη Μονάδα Υγείας».

Διαβάστε σχετικά Ματίνα Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου χθες, πήραμε ράντζα δανεικά από το «Σωτηρία»

Νωρίτερα, η κ. Παγώνη περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία με ζοφερά χρώματα. «Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από το Σωτηρία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας πως «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».