Skip to main content

Νοτοπούλου: Αφαιρούν αρμοδιότητες από το ΥΜΑΘ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως βρίσκεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο αφαιρεί από ΥΜΑΘ την αναπτυξιακή του αρμοδιότητα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταργούν τον αναπτυξιακό ρόλο του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο αφαιρεί από το ΥΜΑΘ την αναπτυξιακή του αρμοδιότητα, τον αναπτυξιακό νόμο» τόνισε.

Όπως εξήγησε η Κ. Νοτοπούλου, «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση είχε θέσει ως προτεραιότητά την αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το Υ-ΜΑΘ σε κρίσιμο Υφυπουργείο, δίνοντας ως κύρια αρμοδιότητά του, την υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου».

«Σήμερα όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λαμβάνει ακόμη μια «επιτελική» απόφαση να συγκεντρώσει όλους τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων στο υδροκεφαλικό διοικητικό κέντρο των Αθηνών καταργώντας την αναπτυξιακή αρμοδιότητα του ΥΜΑΘ, υποβαθμίζοντας εν τέλει την Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα», προσθέτει.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εχει στην ατζέντα της καμία αναπτυξιακή προοπτική για την Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός έρχεται να παρουσιάσει ακόμη ένα επικοινωνιακό αφήγημα δήθεν επιτυχίας σε μια πόλη που μετρά χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, σε μια πόλη με σταματημένα όλα τα μεγάλα έργα, χωρίς μετρό, με ξήλωμα των αρχαίων της Βενιζέλου».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ως τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την απομάκρυνση του κ.Θεοχάρη από την κυβέρνηση κατά τον χθεσινό ανασχηματισμό καθώς και την μετακίνηση του κ. Κικίλια από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Τουρισμού, τονίζοντας πως πρόκειται για ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

«Στα υπουργεία Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, τις «προμετωπίδες» της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, τις σημαίες για δήθεν επιτυχίες σε τουρισμό, υγεία και πολιτική προστασία είχαμε ριζικές αλλαγές το οποίο συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως «παρότι τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πήγαμε παρα πολύ καλά, δυστυχώς οι αριθμοί δεν το επαληθεύουν. Το πρώτο εξάμηνο η πτώση άγγιξε το 80%, σε επίπεδο αφίξεων είμαστε στα 4 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 12 εκατομμυρίων το 2019, ενώ χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης φλερτάρουν με λουκέτα εξαιτίας των χρεών».

«Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και δεν διαθέτει σχέδιο για την στήριξή τους», δήλωσε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτήρισε ακόμη φιάσκο τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχολιάζοντας πως «δεν έχει ξανα γίνει ποτέ, κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση».