Skip to main content

Νοτοπούλου: Αυταρχική η στάση της διοίκησης στους εργαζόμενους του ΟΒΡΕΠΟΜ

Αιχμές προς τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης άφησε η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τη προς τους εργαζόμενους του ΟΒΡΕΠΟΜ.

Συνάντηση με εργαζόμενους και εκπροσώπους των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού Βρεφονηπιακής,  Παιδικής  και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.  

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «θίχτηκαν οι ανεξήγητες και αδικαιολόγητες μετακινήσεις υπευθύνων των παιδικών σταθμών και μάλιστα μόλις δυο εβδομάδες πριν τη λήξη της χρονιάς, προξενώντας τεράστια προβλήματα στο παιδαγωγικό έργο των σταθμών και των παιδαγωγών τους, με αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά και στις οικογένειες τους».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «τονίστηκε η μεροληπτική στάση της διοίκησης του Οργανισμού και του Δήμου απέναντι στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα το διαχωρισμό τους σε «ημέτερους» και «αντιπάλους» και η παράτυπη απομάκρυνση έμπειρων, αρχαιότερων και με υψηλότερο υπηρεσιακό βαθμό εργαζομένων, στη θέση των οποίων τοποθετούνται άλλοι εργαζόμενοι, αυθαίρετα και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Ακόμα σημειώνεται ότι «αναδείχθηκε ο αυταρχικός τρόπος που ασκεί διοίκηση ο πρόεδρος του  οργανισμού, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει, ανεπιτυχώς βέβαια, ακόμα και στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Οργανισμού».

Επίσης αναφέρεται πως «η Διοίκηση του Οργανισμού και του Δήμου αντιμετωπίζουν τον Οργανισμό και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σαν προσωπικό τους φέουδο και επιδίδονται συστηματικά στην επιβολή ενός αδιαφανούς καθεστώτος, με στόχο την εξυπηρέτηση των προσωπικών και παραταξιακών τους συμφερόντων, περιφρονώντας και παρακάμπτοντας τις παιδαγωγικές αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των σταθμών, καθώς και το καλό των παιδιών και των οικογενειών τους».

Τέλος στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάληψη δράσεων από κοινού των εργαζομένων, της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και άλλων Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των σταθμών του Οργανισμού με γνώμονα το καλό των παιδιών και των οικογενειών τους.