Skip to main content

Νοτοπούλου: Από τις τρύπες του Κούβελα στις τρύπες του Ζέρβα

Σφοδρή κριτική της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον έναν χρόνο διοίκησης Ζέρβα. Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι εξυπηρετεί κομματικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Σφοδρή κριτική στον έναν χρόνο διοίκησης Ζέρβα άσκησε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Ένας χρόνος διοίκησης του κ. Ζέρβα είναι μια πλήρης απογοήτευση για την πόλη, απραξία στα μεγάλα ζητήματα, παλινωδίες, ακατανόητη εμμονή στην ακύρωση επιλογών ήδη δρομολογημένων έργων, εξαγγελίες, δηλώσεις προθέσεων, επιχείρηση επιστροφής στον σκοταδισμό και τη συντήρηση και υποστήριξη της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε προσθέτοντας πως ο κ. Ζέρβας άλλοτε προσπάθησε να ακυρώσει τα έργα της διοίκησης Μπουτάρη και άλλοτε να τα οικειοποιηθεί κόβοντας κορδέλες.

«Ο κ. Ζέρβας φοβάται τη δημοκρατία», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο έχει γίνει πια ένα άνευρο σώμα. «Το δημοτικό συμβούλιο έχει υπονομευθεί σε επικίνδυνο βαθμό», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως υπάρχει υπεραπόδοση αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή. Η ίδια μάλιστα επισήμανε ότι ο κεντρικός δήμος ίσως είναι ο μοναδικός στην πόλη που πραγματοποιεί ακόμα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιασκέψεις, χρηιμοποιώντας – όπως υποστήριξε - τον κορωνοϊό ως πρόφαση.

Η κ. Νοτοπούλου έθιξε και ζητήματα διαφάνειας και διαδικασιών κάνοντας λόγο για 700 αδικαιολόγητες μετακινήσεις εργαζόμενων και κατηγορώντας τον δήμαρχο για μια σωρεία απευθείας αναθέσεων. «Το πάρτυ των αναθέσεων έχει συγκεκριμένες υπογραφές», τόνισε η ίδια ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ζήτημα, φέροντας ως παράδειγμα την απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στην εταιρεία «Marketing Greece». Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για προνομιακή απευθείας ανάθεση συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης στην πόλη από πλευράς δήμου χωρίς κανένα λόγο περνώντας «από τη λίστα Πέτσα στη λίστα Ζέρβα», αντί να εκπονηθεί ένα σοβαρό σχέδιο στήριξης των ΜΜΕ.

Η επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε και σε ζητήματα των υποδομών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον δήμαρχο, «δεν έχει μπει ούτε μολυβιά σε έργα που είχε εξαγγείλει ο κ. Ζέρβας, όπως η πλατεία Αριστοτέλους ή η επέκταση του deck». «Tο αντίθετο μάλιστα: παρατηρούμε ένα τρομακτικό πισογύρισμα σε όλα τα έργα της πόλης που είχαν δρομολογηθεί». Η ίδια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας λέγοντας μάλιστα πως ένας ιστορικός τόπος γίνεται πάλι τρύπα και πως περνάμε πλέον από τις τρύπες Κούβελα στις τρύπες Ζέρβα. Η κ. Νοτοπούλου μίλησε και για το Μουσείο Ολοκαυτώματος υποστηρίζοντας πως η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Όπως είπε, ο κ. Ζέρβας επιβάλλει δικές του προτάσεις για τα έργα της πόλης και πειραματίζεται. «Εξυπηρετεί με τη στάση του αυτή και κομματικά συμφέροντα και εξυπηρετεί και συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στην πόλη. Να μην κρυβόμαστε», σχολίασε.

Δωράκι 50 μεταχειρισμενα σαπάκια από τη Λειψία

Η κ. Νοτοπούλου συνέχισε τη σκληρή της κριτική περνώντας στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών επισημαίνοντας πως ενώ ο κ. Ζέρβας πρωτοστάτησε στο να μην έχει η πόλη 250 καινούργια σύγχρονα οικολογικά λεωφορεία, έφερε «δωράκι 50 μεταχειρισμενα σαπάκια από τη Λειψία χρησιμοποιώντας τα χρήματα δημοτών που δεν προορίζονται για τον σκοπό αυτό». Αναφερόμενη στο θέμα του μετρό, η κ. Νοτοπούλου σχολίασε πως με τη στάση του στο ζήτημα των αρχαίων της Βενιζέλου, θα μείνει στην ιστορία ως «πρωτομάστορας χασάπης της Βενιζέλου, όπως έμειναν και οι προκάτοχοι του». Κουβαλάει τα ίδια παράσημα με τον κ. Κούβελα και τον κ. Παπαγεωργόπουλο, πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας την κριτική της, η επικεφαλής της παράταξης έκανε λόγο για μια έλλειψη οράματος αλλά και έλλειψη σχεδιασμού που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια μιας σημαντικής τετραετίας για τη Θεσσαλονίκη.