Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σχολιασμός της Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κ. Νοτοπούλου για τις ακατάλληλες αίθουσες στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Την κατάσταση που επικρατεί στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση για σύμπτυξη σχολικών τμημάτων σχολιάζει η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Στριμώχνουν μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες στο 6ο Γυμνάσιο

Η κ. Νοτοπούλου ζητά «να σταματήσουν τώρα τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την υγεία, τη ζωή και την εκπαίδευση των μαθητών».

«Είναι φανερό, ότι η εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη μας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της κυβέρνησης. Τελευταίο παράδειγμα, η απόφαση της για τη σύμπτυξη σχολικών τμημάτων στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ενώ μάλιστα το σχολείο υποδέχεται και μαθητές με προβλήματα όρασης που χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη. Ενώ η πανδημία είναι ξανά στο κόκκινο, ενώ όλοι οι ειδικοί δηλώνουν την ανησυχία τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση αμέριμνη στοιβάζει μεγάλο αριθμό μαθητών μέσα σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει η επικεφαλής της παράταξης, «ούτε η πανδημία, ούτε ο κίνδυνος για νέες ανθρώπινες απώλειες δεν τους αποτρέπει από το σχέδιο τους για την απαξίωση και την υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου. Δε σταματούν μπροστά σε τίποτα, είναι αδίστακτοι».

«Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, οι καθημερινές ανθρώπινες απώλειες είναι αβάσταχτες, αλλά ο Κ.Μητσοτάκης και η υπουργός παιδείας, μετρούν αριθμούς και κάνουν διαιρέσεις, σαν να μην πρόκειται για μαθητές, σαν να μην πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα το απάνθρωπο σχέδιο τους, να πάψουν τα παιχνίδια με την υγεία, τη ζωή και την εκπαίδευση των μαθητών. Να μην επιδεινώσουν και άλλο τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες που επικρατούν στο 6ο Γυμνάσιο», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ