Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΧΑ: ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

«Η αντιμετώπιση του φασισμού απαιτεί ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους για να μην επιτρέψουμε την εκκόλαψη του φιδιού», τόνισε η τομεάρχης.

Στην αποκαθήλωση της πινακίδας της Χρυσής Αυγής, που παρέμενε αναρτημένη στο κτήριο στην περιοχή των Δικαστηρίων έναν χρόνο και πλέον μετά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης αναφέρθηκε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Αποκαθηλώθηκε η πινακίδα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Η ίδια υπενθύμισε πως το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της ίδιας, ενώ σχετικό αίτημά του προς το δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα», Κώστας Ξενόπουλος, στη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου, με το σώμα να συμφωνεί ότι πέραν του ότι πρόκειται για πράξη που παραβιάζει τον νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης, είναι αδιανόητο να εξακολουθεί να υπάρχει η πινακίδα με το όνομα της Χρυσής Αυγής σε τόσο κεντρικό σημείο, στη δυτική είσοδο της πόλης. «Συγκεκριμένα, την 1 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου, κατατέθηκε ερώτηση από 45 Βουλευτές του κόμματος με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την δραστηριότητα νεοφασιστικών, ακροδεξιών ομάδων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η τομεάρχης.

«Σε εκείνη την ερώτηση, οι βουλευτές, έθεταν το ερώτημα  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη γιατί ένα χρόνο μετά την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» η πινακίδα της εξακολουθεί να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κτιριο που στεγάζονταν τα γραφεία της», σημείωσε.

«Ένα χρόνο και πλέον από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης χρειάστηκε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για να αποκαθηλώσει την πινακίδα που εξακολουθούσε να είναι αναρτημένη στα γραφεία της, στην περιοχή των Δικαστηρίων», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

«Πρόσφατα, σε επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστου Σπίρτζη, με την συμμετοχή των βουλευτών Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου και Γιάννη Αμανατίδη και στελεχών του κόμματος στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η πινακίδα της εγκληματικής οργάνωσης εξακολουθεί να βρίσκεται έξω από το κτήριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία της, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης», υοπγράμμισε ενώ πρόσθεσε πως
στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ως Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», είχε θέσει επανειλημμένως το ζήτημα, με τελευταία παρέμβαση στην συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου, κατά την οποία είχε καταγγείλει πως ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής,  στα γραφεία στην δυτική είσοδο της πόλης, ακόμη υπάρχει η πινακίδα και ο δήμαρχος δεν έχει ζητήσει να κατέβει.

«Το θέμα αναδείχτηκε σε εκδήλωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σταυρούπολης-Ευκαρπίας και Πολίχνης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, όπου παίχτηκε και βίντεο που είχε τραβηχτεί μόλις την προηγούμενη ημέρα, όπου φαινόταν η πινακίδα στην θέση της και ο χώρος των γραφείων φωταγωγημένος. Φαινόταν, να λειτουργεί κανονικά ως στέκι ακροδεξιών οργανώσεων, απόδειξη της ολιγωρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έλλειψης βούλησης», ανέφερε παράλληλα.

«Η αποκαθήλωση της πινακίδας είναι ένα μόνο βήμα για τον τερματισμό της δραστηριότητας ακροδεξιών, φασιστικών, εγκληματικών ομάδων. Επιμένουμε σε ευρεία συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», συμπλήρωσε η ίδια.

«Η αντιμετώπιση του φασισμού και της ακροδεξιάς απαιτεί ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους για να μην επιτρέψουμε την εκκόλαψη του φιδιού», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ