Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κλάδος των τουριστικών γραφείων παρουσιάζει πραγματική αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Τηλεδιάσκεψη με τους Εκπροσώπους Ενώσεων -Μελών  της Ομοσπονδίας FedHATTA είχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο τέλος μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και των εσφαλμένων πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ. Τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται στα όριά τους και προσπαθούν να επιβιώσουν με δείκτη κύκλου εργασιών που παρουσίασε μείωση κατά 74,9% το Γ΄ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα για τα τουριστικά γραφεία, να υπάρξει επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, να επεκταθούν χρονικά  και για όσο απαιτηθεί τα μέτρα κάλυψης από τον κρατικό προϋπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών και άλλων οφειλών, καθώς και να καλυφθεί το σύνολο των επιδομάτων των εργαζομένων σε αυτά, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε αναστολή ή όχι.

«Μάταια οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας περιμένουν από την Κυβέρνηση της ΝΔ τη λήψη των μέτρων εκείνων που θα τους επιτρέψουν και να διατηρήσουν τους εργαζόμενους τους, αλλά και να τους ενδυναμώσει με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η χρηματοδότηση συνδιαφημίσεων  η προκήρυξη προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την κάλυψη παγίων, εξοπλισμού και οργάνωσής τους και η ειδική επιδότηση για τα τουριστικά γραφεία που διαθέτουν ιδιόκτητα λεωφορεία τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια ο κλάδος των τουριστικών γραφείων παρουσιάζει πραγματική αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί δίπλα τους αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ελληνικού τουρισμού και της διεθνούς τουριστικής αγοράς και ως εκ τούτου μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού στο προσεχές μέλλον», λέει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ. 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ