Skip to main content

Νοτοπούλου: Κακέκτυπο παρεμβάσεων Μπακογιάννη οι ποδηλατόδρομοι Ζέρβα

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πειραματίζεται στις πλάτες των Θεσσαλονικέων με τους ποδηλατοδρόμους», επισημαίνει η επικεφαλής του «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Σκληρή κριτική για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων σε Λεωφόρο Νίκης και Κ. Καραμανλή ασκεί η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πειραματίζεται στις πλάτες των Θεσσαλονικέων με τους ποδηλατοδρόμους», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου, λέγοντας πως η ίδια και η παράταξή της μπορεί να στηρίζει δράσεις για ποδήλατα, πεζούς και ελεύθερο χώρο, ωστόσο διαφωνούν με παρεμβάσεις χωρίς σχέδιο. «Όχι σε παρεμβάσεις χωρίς μελέτες, όχι σε παρεμβάσεις ευκαιριακά και... "χύμα"», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σημειώνει πως η διοίκηση του Δήμου προχώρησε αιφνιδιαστικά στη λειτουργία ποδηλατοδρόμων στη λεωφόρο Νίκης και Κ. Καραμανλή, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το παράθυρο που άνοιξε ο κορωνοϊός «και φυσικά βιάστηκε να γίνει κακέκτυπο των εξίσου προβληματικών παρεμβάσεων του Δημάρχου Αθήνας», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα σημειώνει πως αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγες μέρες να απαξιωθούν σημαντικές παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να είναι ευεργετικές για την πόλη, εφόσον γίνονταν με σοβαρό σχεδιασμό και μελέτες.

«Ήδη μετράμε ανεπαρκείς προβλέψεις για την εξυπηρέτηση των παρόδιων επιχειρήσεων, μποτιλιάρισμα μέσα στο κατακαλόκαιρο, κίνδυνος για ατυχήματα και έντονες διαμαρτυρίες... Όποιος βιάζεται σκοντάφτει... Το ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι με τη βιασύνη σας βάζετε ταφόπλακα σε παρεμβάσεις, που σε άλλη περίπτωση θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Κύριε Ζέρβα, τη μεγάλη ευκαιρία τη μετατρέπετε σε μεγάλη απώλεια», καταλήγει η Κατερίνα Νοτοπούλου.