Skip to main content

Νοτοπούλου: Κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» στήριξε τα ασφαλιστικά μέτρα των 24 εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Στο μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε ως μάρτυρας η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να στηρίξει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 24 εργαζομένων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υποστήριξε το αίτημά τους, να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις εργασίας τους, μέχρι την έκδοση απόφασης επί  της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, «οι 24 εργαζόμενοι προσελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 ως υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, διατηρώντας τις ίδιες ειδικότητες, τα ίδια καθήκοντα και τις ίδιες θέσεις στις οποίες είχαν τοποθετηθεί αρχικά», σημειώνεται.

Κατά το χρονικό διάστημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «της απασχόλησής τους εργάστηκαν στον δήμο Θεσσαλονίκης με πλήρη απασχόληση, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με ιδιαίτερη επιμέλεια, απόδοση και ζήλο».

Παράλληλα τονίζεται ότι «τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές τους ήταν όμοιες με αυτές του αντίστοιχου μόνιμου προσωπικού των ειδικοτήτων τους. Κατά γενική ομολογία επιτέλεσαν το έργο τους με συνέπεια και προσήλωση χωρίς τον προσωρινό, εποχικό χαρακτήρα. Οι ανάγκες που κάλυψαν δεν ήταν έκτακτες ή ευκαιριακές, αλλά πάγιες, μόνιμες και σταθερές» ενώ προσθέτετε στην ανακοίνωση ότι «με τον τρόπο αυτόν συνέβαλλαν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης σε όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, έχοντας αποκτήσει ενιαία και συνεχόμενη προϋπηρεσία 10 μηνών.

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, «ξεχωριστή ήταν η συμβολή τους και στην αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε ο δήμος».

Καταληκτικά η δημοτική παράταξη σημειώνει στην ανακοίνωσή της «με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις,  την κατά γενική ομολογία, άψογη επιτέλεση των καθηκόντων τους και την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει, ο δήμος δεν πρέπει να στερηθεί  των πολύτιμων υπηρεσιών τους».