Skip to main content

Νοτοπούλου: Μετρό Θεσσαλονίκης το 2025 και... βλέπουμε

Η τομεάρχης τονίζει πως «καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και να μην υπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα».

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού σχετικά με το ζήτημα των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου.

«Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Καστανίδη, την Δευτέρα 07/06 στη Βουλή, έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων του ΜΕΤΡΟ ... τον Μάρτιο του 2025», επισημαίνει η τομεάρχης και προσθέτει πως αφορά «ένα έργο το οποίο αν συνεχιζόταν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχε παραδοθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης»

Η κ. Νοτοπούλου συνεχίζει λέγοντας πως «με προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη όμως, θα εξακολουθεί να αποτελεί ανέκδοτο για πολλά ακόμη χρόνια».

Η τομεάρχης καταλήγει πως «καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση της ΝΔ να σεβαστεί την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, να πάψει να υπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα και να παραδώσει στην πόλη τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου χωρίς να τις τεμαχίσει και να τις αποσπάσει και να παραδώσει το έργο του ΜΕΤΡΟ στους πολίτες χωρίς άλλες καθυστερήσεις».