Skip to main content

Νοτοπούλου: Να πάρει θέση ο Ζέρβας για την επίθεση Γεωργιάδη στους Θεσσαλονικείς

Η παράταξη του κεντρικού δήμου με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου καλεί τον δήμαρχο να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Δριμεία κριτική προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις δηλώσεις του αναφορικά με το γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη ασκεί η αντιπολιτευτική παράταξη του κεντρικού δήμου «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, καλώντας παράλληλα τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα «να υπερασπιστεί τους Θεσσαλονικείς» απέναντι «στην ευθεία προσβολή των κατοίκων της πόλης».

Η παράταξη χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» τη «χθεσινή επίθεση», όπως αναφέρει, του υπουργού «και μάλιστα, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους, απέναντι στον κορωνοϊό» και ζητά από τον κ. Ζέρβα «να εκτελέσει το καθήκον του και να υπερασπιστεί τους Θεσσαλονικείς απέναντι στη χυδαιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης, καταγγέλοντας άμεσα τα λεγόμενά του». «Αλήθεια κ. Ζέρβα, εσείς δεν εξοργιστήκατε από τη δήλωσή του;» καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως με σημερινή του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για παρανόηση των δηλώσεων που έκανε στη διαδικτυακή εκπομπή, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη «είναι αγαπημένη πόλη», ωστόσο «όσον αφορά στον ιό η έξω καρδιά συμπεριφορά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο διότι ο ιός θρέφεται από αυτά δυστυχώς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Κατάπτυστη η χθεσινή επίθεση του Υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στους Θεσσαλονικείς και μάλιστα, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους, απέναντι στον κορωνοϊό.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε βούληση να πάρει μέτρα για να θωρακίσει τη Θεσσαλονίκη απέναντι στην πανδημία.

Περιμένουμε από τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα να εκτελέσει το καθήκον του και να υπερασπιστεί τους Θεσσαλονικείς απέναντι στη χυδαιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης, καταγγέλοντας άμεσα τα λεγόμενά του.

Πρόκειται για ευθεία προσβολή όλων των κατοίκων της πόλης.

Αν δεν αντιδράσει ταυτίζεται με τον υβριστή.

Περιμένουμε από τον κ. Ζέρβα να καλέσει την κυβέρνηση, έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της, να ενισχύσει το ΕΣΥ, να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, να συνταγογραφήσει τα τεστ. Αν δεν το κάνει ούτε τώρα φέρει και ο ίδιος εγκληματικές ευθύνες.

Περιμένουμε από τον κ. Ζέρβα να συμπεριφερθεί ως Δήμαρχος.

Δήμαρχος δε σημαίνει να  μοιράζω μανικετόκουμπα σε υπουργούς, αλλά να στέκομαι μπροστά τους, να υπερασπίζομαι με θάρρος τους δημότες και να ζητώ να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τη ζωή των πολιτών του Δήμου.

Αντί να δακρύσει ξανά ο κ. Ζέρβας, να υψώσει ανάστημα και να διεκδικήσει.

Αλήθεια κ. Ζέρβα, εσείς δεν εξοργιστήκατε από τη δήλωσή του;