Skip to main content

Νοτοπούλου: Προάγγελος lockdown η Μύκονος - Άφησαν ανοχύρωτα τα νησιά

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, απέτυχε στην εμβολιαστική στρατηγική»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει σε lockdown στη Μύκονο ασκεί η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή της, «όσο η χώρα κοκκινίζει τόσο πιο βαθιά βυθίζεται ο ελληνικός τουρισμός: ακυρώσεις, αποχωρήσεις, δυσφήμιση».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, απέτυχε στην εμβολιαστική στρατηγική»

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Νοτοπούλου:

Από το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός και υπουργός τουρισμού μέχρι τα τοπικά lockdown στην καρδιά του καλοκαιριού, «μια ανεμελιά δρόμος».

Όσο η χώρα κοκκινίζει τόσο πιο βαθιά βυθίζεται ο ελληνικός τουρισμός: ακυρώσεις, αποχωρήσεις, δυσφήμιση.

Γι' ακόμη μια φορά η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πιο σκληρό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας και κανονικότητας.

Πριν λίγο καιρό ο κ. Θεοχάρης δήλωνε πως «η θωράκιση της χώρας απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή της» ενώ μόλις πριν από δυο ημέρες ο υπουργός τουρισμού ισχυριζόταν ότι «το άνοιγμα του τουρισμού ήταν προσεκτικό και σχεδιασμένο και δεν προκαλεί ζημιά»! Από χθές επιβάλλεται τοπικό lockdown στη Μύκονο προάγγελος επόμενων lockdown σε άλλους κόκκινους προορισμούς.

Ένας υπουργός στον κόσμο του, που αυτοθαυμάζεται ενώ ο τουρισμός καταρρέει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θωράκισε τις δομές των τουριστικών προορισμών, δεν μερίμνησε για δωρεάν τεστ, απέτυχε στην εμβολιαστική στρατηγική ενώ οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ήταν ελλιπέστατοι. Αποκορύφωμα οι ασθενείς που νοσούν δεν βρίσκουν καν δωμάτιο καραντίνας για να απομονωθούν ενώ τα τεστ γίνονται ευκαιρία αισχροκέρδειας!

Εδώ και μήνες προειδοποιούμε, εδώ και μήνες φωνάζουμε: Υγειονομική θωράκιση των νησιών, εκτεταμένο testing, αξιόπιστη ιχνηλάτηση, επιτάχυνση εμβολιασμών.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό για την υπηρέτηση των εμμονών της και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Άφησε ανοχύρωτα τα νησιά και τον τουρισμό, υποεκτίμησε την πανδημία, εγκατέλειψε επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις: Θα ακολουθήσουν και άλλα lockdown εξαιτίας της ανικανότητάς της; Πώς σκοπεύει να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό, επιχειρήσεις και εργαζόμενους που μέχρι τώρα τους έχει γυρίσει την πλάτη;