Skip to main content

Νοτοπούλου: Σε δεύτερη μοίρα τα θύματα του Ολοκαυτώματος για τη δημοτική αρχή

«Θα υπερασπιστούμε τη μνήμη της Θεσσαλονίκης απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα και πάρκινγκ», δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αιχμές κατά της διοίκησης Ζέρβα άφησε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη σημερινή ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Είναι υπόσχεση όλων μας ότι θα υπερασπιστούμε την μνήμη, αλλά και το μέλλον της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα και πάρκινγκ. Όταν η δημοτική αρχή της πόλης εξαντλεί τη στάση της σε εθιμοτυπικές παρουσίες  ενώ  έθεσε  τη μνήμη των θυμάτων αλλά και πολιτισμικό πλούτο της πόλης μας σε δεύτερη μοίρα, εμείς θα είμαστε εδώ για να ορθώνουμε τείχος στην καταπάτηση της ιστορικής μνήμης της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας την εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης «αναπόσπαστο μέρος της καρδιάς της πόλης».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Νοτοπούλου:

Χρέος όλων μας απέναντι στην ανθρωπότητα, να κάνουμε ότι μπορούμε για να μη συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Χρέος όλων μας να απομονώσουμε κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, το μίσος και την αδιαλλαξία για να μη συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Χρέος όλων μας να κρατήσουμε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή σα φλόγα ειρήνης, να διδαχθούμε για να μη συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Σήμερα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης.

Πρωτίστως πρέπει να είναι ημέρα πράξης.

Και η πράξη στην οποία πρωτοστατήσαμε τις τελευταίες ημέρες και θα εξακολουθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης.

Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης είναι αναπόσπαστο μέρος της «καρδιάς» της πόλης.

Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Είναι υπόσχεση όλων μας ότι θα υπερασπιστούμε την μνήμη, αλλά και το μέλλον της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης απέναντι σε κάθε λογής συμφέροντα και πάρκινγκ.

Όταν η δημοτική αρχή της πόλης εξαντλεί τη στάση της σε εθιμοτυπικές παρουσίες  ενώ  έθεσε  τη μνήμη των θυμάτων αλλά και πολιτισμικό πλούτο της πόλης μας σε δεύτερη μοίρα, εμείς θα είμαστε εδώ για να ορθώνουμε τείχος στην καταπάτηση της ιστορικής μνήμης της Θεσσαλονίκης.