Skip to main content

Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Θα περιμέναμε μία συγγνώμη - Επενδύσατε σε λαμπιόνια

Η επικεφαλής του Θεσσαλονίκη Μαζί άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης για τους χειρισμούς του ως προς την πανδημία.

«Θα περιμέναμε από τον Δήμαρχο να ζητήσει έστω μια συγνώμη, όταν την 1η Οκτώβρη δήλωνε πως είμαστε πόλη με εξαιρετικά χαμηλά κρούσματα covid 19 στέλνοντας λάθος και αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες. Δυστυχώς, την αλαζονεία του Δημάρχου την πληρώνουμε με βαρύ φόρο αίματος, μοιάζει να μη έχει συναίσθηση ποιος είναι ο ρόλος του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο» ανέφερε η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην 26η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τους χειρισμούς του ως προς την πανδημία και σχολίασε τα όσα είπε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Έντρομη σας άκουσα να λέτε ότι καταφέραμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Αλήθεια καταφέρατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω κ. Ζέρβα;  Έχετε παρατηρήσει ότι λείπουν ανθρώπινες ζωές; Είπατε ότι δεν θα κάνετε Χριστούγεννα με τους δικούς σας. Κι εμείς το ίδιο. Όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν καθόλου Χριστούγεννα. Οι θάνατοι δεν είναι απλώς αριθμοί, δεν είναι προϋπολογισμός, είναι ανθρώπινες ψυχές είναι πόνος. Ένας Δήμαρχος που πανηγυρίζει γιατί είμαστε καλύτερα από το Βέλγιο, κατά το παράδειγμα Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη. Ένας δήμαρχος που ακόμα και σήμερα δεν δίστασε να κάνει κακόγουστο χιούμορ, προτρέποντας μας να στείλουμε SMS 6, δήθεν για βόλτα με κατοικίδιο, για να πάμε να δούμε τα έργα που φτιάχνει! Έχετε κακούς δασκάλους απαξιώνετε τη ζωή των συμπολιτών μας αντί να μας παρουσιάσετε ένα σχέδιο» είπε η Κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στον Δήμαρχο και τον κάλεσε γι' ακόμη μια φορά να απαντήσει ποιο είναι το σχέδιο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμαρχος ; Δεν μπορεί προφανώς να αναλάβει εξολοκλήρου το βάρος της πολιτικής προστασίας, τι προτίθεται όμως να διεκδικήσει ο Δήμαρχος; Τι μέτρα έχει πάρει; Τι έκανε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»;

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ανέφερε παραδείγματα άλλων Δημάρχων όπως για παράδειγμα του Δ. Νεάπολης - Συκεών που προμηθεύτηκε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τους μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην τηλε-εκπαίδευση ή του συναδέλφου του στις Σέρρες που  διέθεσε τα χρήματα που προορίζονταν για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο νοσοκομείο της πόλης για την δημιουργία κλινών ΜΕΘ.

«Εσείς επενδύσατε σε λαμπιόνια» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου και συμπλήρωσε: «Δεν λέω, χρειαζόμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα, χρειαζόμαστε φως και ελπίδα. Ωστόσο, ήταν απαραίτητο να ξοδέψετε 250.000 ευρώ για καινούρια λαμπάκια; Εσείς που μιλάτε για καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη προτιμήσατε να πετάξετε 250 χιλιάδες σε λαμπάκια αντί να επιδείξετε σύνεση και συναίσθηση των στιγμών. Δεν ακούτε για παράδειγμα την κραυγή αγωνίας από το νοσοκομείο Παπανικολάου; Αντί να στηρίξετε ένα ερευνητικό πρόγραμμα – πρωτοποριακό για την φαρμακευτική αντιμετώπιση του Covid19 , που σταμάτησε για 200 χιλιάδες ευρώ, εσείς προτιμήσατε να επενδύσετε σε λαμπάκια. Ξέρετε μόνο να διαφημίζετε και να φωτογραφίζεστε στις δωρεές άλλων. Και μάλιστα με τόση βιασύνη, ώστε ακόμα και το πυροτέχνημα του θαλάμου απολύμανσης στο δημαρχείο να καταλήξει όχι απλώς ένα κακόγουστο αστείο, αλλά επικίνδυνο για την δημόσια υγειά. Αλήθεια, πως εγκρίθηκε η τοποθέτηση του χωρίς να έχει άδεια από τον ΕΟΦ; Με ποια απόφαση; Ποιος υπέγραψε και τοποθετήθηκε; Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν. Δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών για να βγάζουμε δελτία τύπου! Κ. Δήμαρχε είστε απών. Είστε απών την πιο δύσκολη ώρα!»

Σχετικά με την απουσία πολιτικού πολιτισμού από τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου, η  κ.Νοτοπούλου σχολίασε: «Χτυπάτε εμένα και την παράταξή μας είτε για να δημιουργήσετε φανταστικό εχθρό, είτε για να κερδίσετε λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Ωστόσο, καλώ τη διοίκηση να επιδείξει στοιχειώδη αξιοπρέπεια και να ανακαλέσει. Σχόλια περι αναξιοπιστίας δεν γίνονται δεκτά ειδικά απο εκείνους που με άλλη παράταξη εκλέχτηκαν και την επομένη ράφτηκαν για μια θεσούλα στη διοίκηση».