Skip to main content

Νοτοπούλου σε Ζέρβα:Να γίνει τεστ σε όλους όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό

Στελέχη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για να κάνουν τις απαιτούμενες εξετάσεις επισήμως από το δήμο.

Διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, είχε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, για το θέμα του κορωνοϊού.

Η κ. Νοτοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ενημερωθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο για τη χτεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο επισήμως, όπως και να ενημερωθούν όλοι όσοι παρέστησαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας, όπου παρέστη και η 38χρονη, που είναι το πρώτο κρούσμα θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της κ. Νοτοπούλου, επίσημη ενημέρωση δεν έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι περισσότεροι των οποίων δεν έχουν καν περάσει το τεστ εξέτασης, παρότι παρέστησαν στη συνεδρίαση, ενώ την ίδια ώρα μέλη και στελέχη της διοίκησης του δήμου έχουν κάνει τεστ.

Κάνουν λόγο μάλιστα για «επιλεκτικούς ελέγχους» και για «προχειρότητα» στην αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ ζητούν τουλάχιστον ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να καλέσει εκ της θεσμικής του ιδιότητας όλους όσοι παρέστησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας να εξεταστούν προληπτικά.

Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι «δεν υπάρχει καμιά διάθεση πανικού ή αντιπολίτευσης, αντίθετα συμβολής στην προστασία όλων όσοι πιθανώς να έχουν προσβληθεί από τον ιό. Να συμβάλλει θέλει η παράταξη στην αποφυγή εξάπλωσης του ιού και στην προστασία όλων κι όχι να αντιπαρατεθούμε με τον δήμαρχο. Δεν είναι δυνατόν για ένα θέμα που πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε, ο δήμαρχος να μας απαντά ότι δεν είναι δική του δουλειά να κάνουν τεστ όσοι παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο».

Ανάλογα παράπονα υπάρχουν πάντως και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και δεν αποκλείεται να σταλεί κοινή επιστολή στον δήμαρχο.