Skip to main content

Νοτοπούλου: Τα έργα Ζέρβα για τα σχολεία ξεκίνησαν από τη διοίκηση Μπουτάρη

Τα πυρά της κατά του δημάρχου Κ. Ζέρβα εξαπέλυσε η Κατερίνα Νοτοπούλου για τα έργα που δρομολογεί ο δήμος στον τομέα της σχολικής στέγης

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για έργα που στον τομέα της σχολικής στέγης εξαπέλυσε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα έργα που δρομολογεί η δημοτική αρχή «τα οποία είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου».

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την σχολική στέγη. Το οποίο απουσιάζει εκκωφαντικά από το τεχνικό πρόγραμμα. Εκείνο όμως που περισσεύει είναι η αλαζονεία, η έπαρση και η υποκρισία», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με σχετικό δελτίο τύπου μας ενημέρωσε με περισσή αλαζονεία αλλά αποκρύβοντας σημαντικά στοιχεία, και τελικά την αλήθεια, ότι «σειρά έργων στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης έχει δρομολογήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας αδιάλειπτα το έργο του, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση».

Ξέχασε να συμπληρώσει όμως πως όλα τα έργα τα οποία ανέφερε στο Δελτίο Τύπου, αφορούν έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου! Μια απλή αναδρομή στους απολογισμούς ετών 2018-2019 πείθει και τον πιο κακόπιστο. Ξέχασε επίσης να μας θυμίσει ότι όλα αυτά τα έργα για τα οποία επαίρεται σήμερα, τα είχε καταψηφίσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του όταν καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας που αγνοεί ο κ. Ζέρβας:

· Η υπογραφή σύμβασης, ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, για την ανάθεση του έργου συντήρησης σχολικών κτιρίων, και

· τα «δύο υπό κατασκευή νηπιαγωγεία» που με έμφαση σημειώνεται στο ΔΤ ότι είναι σχεδιασμένα «με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής»,

είναι έργα ολοκληρωμένα όχι από την δική του διοίκηση, με εξασφαλισμένες πιστώσεις, στη διαδικασία δημοπράτησης.

Για τα παραπάνω νηπιαγωγεία μάλιστα, όπως για άλλα στην Κεντρική Μακεδονία, να του θυμίσουμε ότι είχε υπογραφή στο ΥΜΑΘ στις 18/4/2019, σύμβαση δωρεάν παραχώρησης οικοπέδων από την ΕΥΑΘ Παγίων, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και τον Δήμαρχο Εχεδώρου Δ. Φωτόπουλο (νυν Γ.Γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης).

Για ποια επομένως έργα της διοίκησής του υπερηφανεύεται ο κ. Ζέρβας;

Στο δε τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 από τα 34 έργα της σχολικής στέγης τα 22 είναι συνεχόμενα και μόνο τα 12 είναι νέα έργα, με αμφίβολη χρηματοδότηση και αίολα χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμία πρόβλεψη για τις κτιριακές ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την σχολική στέγη. Το οποίο απουσιάζει εκκωφαντικά από το τεχνικό πρόγραμμα. Εκείνο όμως που περισσεύει είναι η αλαζονεία, η έπαρση και η υποκρισία.