Skip to main content

Νοτοπούλου:Πρόταση δυσπιστίας για να δώσουμε προοδευτική διέξοδο απέναντι στην ανικανότητα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για «την αδιαφορία και απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη».

Κυβέρνηση άπραγη και ανίκανη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις των καιρών χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη Βουλή.

Έκανε λόγο για «επιτελική ανεπάρκεια» που αποδείχθηκε ισχυρότερη από όλες τις προβλέψεις και για ένα «επιτελικό κράτος» που δήλωνε πανέτοιμο να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, αλλά παρέλυσε από τις πρώτες ώρες. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, έφτασε να πει πως φταίνε οι «ανεύθυνοι πολίτες» που πήραν το αυτοκίνητό τους, η Αττική Οδός, η οποία επιμένει όμως πως ο Υπουργός Προστασίας τοποθετήθηκε κατά της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ακόμη και οι μετεωρολόγοι που τάχα δεν είχαν προειδοποιήσει για την ένταση των φαινομένων που είναι απολύτως αναληθές» σχολίασε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στους χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν επί ώρες στα οχήματά τους, σε όσους εγκλωβίστηκαν στα τρένα, στις εικόνες των ηλικιωμένων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια, στους γονείς με μικρά παιδιά αλλά και στα εκατοντάδες νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση επί μέρες.

«Η κυβέρνηση», όπως είπε, «δεν έχει καμία συναίσθηση της ευθύνης που φέρει και επιχειρεί με «Λίστες Πέτσα» αλλά και με sms σε «τηλεπερσόνες» να πείσει τους πολίτες ότι ζούμε στη «Γη των άριστων». Οι πολίτες όμως γνωρίζουν την καθημερινότητα, που με ευθύνη της ΝΔ εδώ και δυόμισι χρόνια έχει γίνει αβίωτη. Με αρνητικό ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού, ρεκόρ ακρίβειας, συρρίκνωσης του εισοδήματος των πολιτών».

«Άφαντο το πανάκριβο επιτελικό σας κράτος στις κρίσιμες ώρες των πυρκαγιών στην Εύβοια, άφαντο στις πλημμύρες, άφαντος ο πρωθυπουργός όταν παρέλυσε ολόκληρη η Αττική από την κακοκαιρία Ελπίς, αποδείξατε ότι όσο είστε στην εξουσία ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ελπίδα, τίποτα να προσμένει!» είπε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ακόμη τις δηλώσεις του πρωθυπουργού «που υπερηφανεύεται ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε το 2021 γιατί κράτησε ανοιχτή την οικονομία και έσωσε τον τουρισμό ενώ θρηνούμε περισσότερους από 23 χιλιάδες νεκρούς!»

«Δεν έχουμε ακούσει ποτέ στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου τόσο κυνισμό», υπογράμμισε.

Η τομεάρχης Τουρισμού δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο και τον τουρισμό, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου μετρούν πληγές εδώ και δυο χρόνια. «Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους εργαζόμενους του τουρισμού, απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα έδιναν λύση στα προβλήματα επιβίωσης 200 χιλιάδων εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό επειδή δεν την ενδιαφέρει πως θα ζήσει ο κόσμος!»

Σχολιάζοντας το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, η Κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως όσα χρήματα κι αν έχει ρίξει η ΝΔ σε λίστες Πέτσα για λιβανίζουν τα ΜΜΕ την κυβέρνηση, ο πολίτης νιώθει ανασφάλεια, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στο πορτοφόλι του, στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, στην πληρωμή των λογαριασμών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για «την αδιαφορία και απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη». Μίλησε για τους μαύρους Νοέμβρηδες και μαύρους Δεκέμβρηδες που έζησε η πόλη, για τα νοσοκομεία που έχουν καταρρεύσει, για τις κρίσιμες υποδομές που στερεί από τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση, το σταμάτημα του Μετρό, το ξήλωμα των Αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, νέα λεωφορεία, σιδηροδρομική Εγνατία, το κέντρο Logistics στο πρ.στρατόπεδο Γκόνου .

«Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα Δημοκρατίας» τόνισε, «η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί πια αυτό το αυταρχικό, αποτυχημένο, σάπιο καθεστώς που έχετε επιβάλει . Έχετε ήδη χάσει το πιο σημαντικό: την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» υπογράμμισε.

«Όσο η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία, ο πολίτης δεν νιώθει την παραμικρή ελπίδα. Η απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής γίνονται όμως βατήρας για την αλλαγή» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η πρόταση δυσπιστίας είναι ο δρόμος για να επιστρέψει η ελπίδα».