Skip to main content

Νασιούλας: Κίνδυνος ακύρωσης αποφάσεων του δήμου - Σεναριογράφος Τσίπρα ο Ζέρβας

Για κίνδυνο ακυρότητας αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη

Στην προσφυγή που κατέθεσε κατά της διαδικασίας ανάδειξης του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μετά την καθαίρεση του κ. Δρόσου Τσαβλή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη» Ιώαννης Νασιούλας.

Ο κ. Νασιούλας, μιλώντας στο Radio North 98, τόνισε πως «η προσφυγή μου στον Ελεγκτή της Δημόσιας Διοίκησης, έχω πλήρη πεποίθηση -και η ομάδα των νομικών μου έχει πλήρη πεποίθηση- ότι θα δικαιωθεί. Συνεπώς θα πρέπει να ακυρωθεί η εκλογή του κ. Λεκκάκη».

«Ο  Πέτρος Λεκάκης είναι ένας καλός φίλος και ένας αξιόλογος εκπρόσωπος των φωνών του κέντρου, του ΠΑΣΟΚ, της Κεντροαριστεράς», είπε ο κ. Νασιούλας. «Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Εν τέλει όταν η διαδικασία πάρει τη σωστή ρότα προφανώς ο κ. Λεκάκης θα εκλεγεί, απλά έχουν γίνει μια σειρά από παρανομίες και αντικανονικές πράξεις, που δεν θα μπορούσα αυτά να αφήσω να περάσουν έτσι», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ο κ. Νασιούλας, προέβλεψε ζήτημα ακυρότητας όλων των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δικαιωθεί η προσφυγή του.

«Έχει τακτές ημερομηνίες ο Ελεγκτής της Δημόσιας Διοίκησης για να δει αν καταπατήθηκαν οι νόμοι. Αν τραβήξει αυτό το πράγμα και πάει δευτεροβάθμια ή και  στα δικαστήρια μπορεί να πάρει και μερικές εβδομάδες», συμπλήρωσε. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης πρόσθεσε ότι το «δημοτικό συμβούλιο θα λειτουργεί στο μεταξύ με τον κ. Λεκάκη κανονικά, στον οποίο και θα πειθαρχούμε, αλλά αν αποδειχθεί αυτό που λέω-ότι ήταν παράνομη και καταχρηστική όλη αυτή η διαδικασία – πάσα πράξη θα κηρυχθεί άκυρη και ό,τι θα έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο τους επόμενους μήνες θα πρέπει να τσαλακωθεί και να πεταχτεί ή όπως λέμε να ακυρωθεί και να εξαφανιστεί».

Αφήνοντας μάλιστα αιχμές περί πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από αυτό που χαρακτήρισε ως «φάγωμα Τσαβλή»,  ο κ. Νασιούλας, έκανε λόγο «για ακούσια εξυπηρέτηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης» και είπε πως «κρεμάστηκαν στα “μανταλάκια” –κυρίως μέσα από αθηναϊκά ΜΜΕ- άνθρωποι ως στελέχη της ΝΔ που έκαναν επιλεκτικούς εμβολιασμους, πράγμα που αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Εγώ δεν είμαι λάτρης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά προφανώς αυτό είναι ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Στον δήμο Θεσσαλονίκης αυτό έχει κόστος και ο σεναριογράφος αυτής εδώ της αφήγησης του Αλέξη Τσίπρα τελικά κατέληξε να είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας».